Presidentti Trump otti kantaa Black Lives Matter -liikkeeseen: "Kukaan ei ole tehnyt enemmän afroamerikkalaisten hyväksi kuin minä"

Presidentti Trump otti kantaa Black Lives Matter -liikkeeseen:"Kukaan ei ole tehnyt enemmän afrikanamerikkalaisten hyväksi kuin minä" 0:48
CNN: Presidentti kommentoi Black Lives Matter -liikettä.

Black Lives Matter -liike on levinnyt ympäri maailmaa George Floydin väkivaltaisen kuoleman jälkeen. Useissa kaupungeissa on järjestetty mielenosoituksia ja esimerkiksi historiallisia patsaita on kaadettu.

Presidentin kommentti on kuultavissa videolta jutun alusta. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti kantaa asiaan toimittajan kysyessä häneltä, mitä BLM-liike ja ihmisoikeudet merkitsevät presidentille

– Se merkitsee minulle paljon. Ihmisoikeudet merkitsevät minulle paljon, Trump vastaa. 

Presidentti jatkaa kertomalla, mitä hän on kaudellaan tehnyt tummaihoisten hyväksi. Hän mainitsee rikosoikeudellisen uudistuksen sekä mahdollisuusvyöhykkeet (Opportunity Zone). Vyöhykkeiden tarkoitus on helpottaa veronmaksua matalammin tienaavien ihmisten asuinalueilla.  Vyöhykkeet ovat osa presidentti Trumpin allekirjoittamaa Tax Cuts and Jobs Act of 2017 -uudistusta. 

– Kukaan ei ole tehnyt afrikanamerikkalaisten hyväksi enemmän kuin minä, Trump toteaa. 

Lisäksi presidentti mainitsee opiskeluun ja vankiloihin liittyviä uudistuksia. Hän myös vertaa itseään historialliseen republikaanipresidenttiin. 

– Kukaan ei ole tehnyt enemmän afrikanamerikkalaisen yhteisön eteen kuin presidentti Trump, paitsi Abraham Lincoln, Trump jatkaa. 

Presidentti ei ottanut kantaa mielenosoituksiin.

Aiemmin presidentti on kommentoinut muun muassa Twitterissä liikkeeseen liittyviä toimia. Eilen hän kritisoi New Yorkin kaupunkia Theodore Rooseveltin patsaan siirtämisestä. 

Lue myös:

    Uusimmat