Presidentti Trump kieltäytyi jälleen käyttämästä maskia useista pyynnöistä huolimatta – osavaltion oikeusministeri hermostui: "Hän ei ole enää tervetullut Michiganiin"

2:41
Presidentti Trump kieltäytyi näyttäytymästä maski kasvoillaan: "En halunnut antaa lehdistölle sitä iloa, että he näkisivät sen"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kieltäytyy edelleen sinnikkäästi käyttämästä kasvomaskia julkisuudessa. Presidentin vierailu Fordin autotehtaalle kuumensi jälleen tunteita, sillä osavaltio ja autoyhtiö olivat etukäteen pyytäneet maskien käyttöä. Trump ei pyynnöistä piitannut.

Presidentin seurue käytti maskeja vierailullaan Fordin autotehtaalla Detroitissa, Michiganin osavaltiossa. Presidentti itse kuitenkin kieltäytyi näyttäytymästä sellainen kasvoillaan. 

– Käytin maskia tuolla takatiloissa. Mutta en halunnut antaa lehdistölle sitä iloa, että he näkisivät sen. Laitoin sen ylle ja se oli kiva, näytti oikein hyvältä, presidentti Trump kertoi heiluttaen maskia kädessään.

"Suuri pettymys"

Presidentin käytös aiheutti paheksuntaa, sillä yhtiö, osavaltion kuvernööri, sekä oikeusministeri olivat kaikki etukäteen kertoneet Valkoiselle talolle, että vierailulla tulee käyttää kasvomaskia. 

Varsinkin demokraattipuolueeseen kuuluva osavaltion oikeusministeri Dana Nessel kritisoi presidenttiä kovasanaisesti. Häneltä kysyttiin televisiohaastattelussa, onko Trump enää tervetullut Michiganiin.

– Ministeriöni ja osastoni puolesta sanon kyllä, se pitää täysin paikkansa, Nessel vastasi.

– Tämänpäiväiset tapahtumat olivat todella suuri pettymys, mutta samalla odotettavissa. Tämä ei ole vitsi. Hän välittää huonointa mahdollista viestiä ihmisille, joilla ei ole varaa saada näin harhaanjohtavaa tietoa.

Melkein 40 miljoonaa työttömyysturvahakemusta

Yhdysvalloissa koronavirus jatkaa leviämistään, mutta osavaltioita on pikkuhiljaa alettu avata uudestaan. Michigania on koetellut viime päivinä koronaviruksen lisäksi myös jättimäiset tulvat, jotka aiheuttivat patojen murtumista tuhoisin seurauksin. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, ettei pandemia ole lähelläkään loppua.

Trump ja osavaltiot ovat kuitenkin tiukan valinnan edessä, sillä maan talous on historiallisen huonossa jamassa. Tähän mennessä Yhdysvalloissa on yhdeksän viikon aikana jätetty jo 38,6 miljoonaa uutta työttömyysturvahakemusta. 

Viimeisimpänä presidentti on ilmoittanut kiirehtivänsä kirkkojen avaamista.  

Yhteensä koko Yhdysvalloissa on tällä hetkellä vahvistettu koronavirustartuntoja 1,6 miljoonaa, ja lähes 100 000 ihmistä on kuollut. Noin 400 000 on parantunut taudista.

Katso lisää presidentti Trumpin vierailusta Michiganissa artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja