Presidentti Trump arvioi Bidenin nousevan vastustajakseen presidentinvaaleissa

Entistä varapresidentti Joe Bidenia haastettiin joka suunnalta tv-väittelyssä 0:59
Yhdysvalloissa entinen varapresidentti Joe Biden joutui televisioväittelyssä muiden demokraattien presidenttiehdokkaiden hampaisiin.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump arvioi, että entinen varapresidentti Joe Biden on onnistuessaan hänen vastustajansa ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Trump uskoo Bidenin saavuttavan demokraattien presidenttiehdokkuuden, jos tämä välttää suuret virheet. Presidentti kommentoi asiaa Valkoisessa talossa hieman ennen demokraattien vaaliväittelyn alkua.

Trump kertoi, että hän joutuu jättämään väittelyn seuraamisen väliin mutta aikoo katsoa sen myöhemmin uusintana.

Biden johtaa mielipidekyselyissä demokraattien presidenttiehdokkuuskisaa. Hänen kovimmat kilpakumppaninsa ovat senaattorit Bernie Sanders ja Elizabeth Warren, joita maltillisemmat ehdokaskandidaatit ovat arvostelleet arvoliberaaleista näkemyksistä.

Trump on arvostellut säännöllisesti 76-vuotiasta Bidenia muun muassa nimittelemällä tätä väsyneeksi. Osansa arvostelusta ovat saaneet myös Warren ja Sanders.

Presidentin äänensävy oli kuitenkin toisenlainen, kun häneltä kysyttiin, kunnioittaako hän mahdollisista kilpakumppaneistaan ketään.

– Arvostan heitä kaikkia. Vaatii paljon rohkeutta kisata presidenttiydestä.

Yhdysvaltojen seuraavat presidentinvaalit käydään marraskuussa 2020. 

Lue myös:

    Uusimmat