MTV paikalla vähävaraisten juhlassa: Sadat ihmiset puhkesivat hurraa-huutoihin, kun Hursti toivotti Suomelle hyvää itsenäisyyspäivää

Heikki Hursti kyynelehti kertoessaan rahapulasta 8:12

Vähävaraisille tarkoitettu Heikki Hurstin jo perinteeksi muodostunut itsenäisyysjuhla alkaa puoliltapäivin Helsingin Hakaniementorilla. Hursti odottaa paikalle jopa 700 vierasta.

Videolla: Hursti herkistyi kyyneliin kertoessaan rahapulasta ja kasvavien leipäjonojen pituudesta.

Vaikka juhla on suunnattu vähävaraisille, ovat sinne kaikki tervetulleita, Heikki Hursti kertoo MTV Uutisille. On juhlassa nähty joinakin vuosina myös kansanedustajiakin.

MTV Uutisten toimittaja Carlos Sunila on paikalla juhlassa. Hänen mukaansa viileä sää ei haittaa osallistujia, vaan paikalle on kertynyt arvion mukaan satoja ihmisiä.

– Soppatykit ovat tulilla ja ihmiset jonottavat ruokaa. Hetki sitten Hursti piti tervetuliaispuheen, joka päättyi koskettavasti aplodeihin ja hurraa-huutoihin Suomelle, kun Hursti toivotti hyvää itsenäisyyspäivää, Sunila kertoo.

Hurstin itsenäisyypäivän juhlat alkoivat Helsingin Hakaniementorilla tänään kello 12 ja päättyvät kolmen aikaan. Tapahtumassa on tarjolla ruokaa ja villasukkia.

– Soppatykissä on aivan mielettömän hyvää hernekeittoa, jossa on runsaasti palvikinkkua. Toissa vuonna väki tykkäsi siitä aivan hulluna. Lisäksi tarjoillaan makkaraa ja leipää, Hursti luetteli ennen tapahtumaa MTV:n haastattelussa.

– Olen ilmoittanut, että ottakaa omat astiat mukaan, sillä jos keittoa jää yli, niin se jaetaan pois, Hursti vinkkasi.

– Ihan jees tunnelma! Olen aiemmin ollut apuna, mutta nyt ensimmäistä kertaa jaan keittoa, kertoo Israelista kotoisin oleva George Drayton.  

Hursti on jatkanut hänen vanhempiensa aloittamaa perinnettä nyt yli kymmenen vuoden ajan. Tämänvuotinen juhla on 12. Hurstin isännöimä vähävaraisten itsenäisyyspäivän vastaanotto.

MTV Uutiset seuraa itsenäisyyspäivää hetki hetkeltä kuvin ja videoin. MTV Uutiset on paikalla esimerkiksi Heikki Hurstin itsenäisyyspäivän juhlassa kello 12, mielenosoituksissa kello 15 alkaen sekä Presidentinlinnan ulkona ja sisällä juhlallisuuksissa kello 17.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat