Presidentti Niinistö yllätti vantaalaiskoulun lapset videopuhelulla: Oppilaita kiinnosti Lennu-koiran suhtautuminen koronaan – näin presidentti vastasi

0:36
Katso yllä oleva video: Presidentti Niinistö ulkoilutti Lennu-koiraa lokakuussa 2018 ja yllätti median edustajat.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui vantalaisen Veromäen koulun oppilaiden kanssa etätapaamiseen videopuhelun välityksellä.

Katso yllä oleva video: Presidentti Niinistö ulkoilutti Lennu-koiraa lokakuussa 2018 ja yllätti median edustajat.

Eilisessä tapaamisessa 1.–3.-luokkalaiset oppilaat pääsivät esittämään presidentille kysymyksiä. Erityisopettaja Sari Kontra kertoi presidentille, että paikalla oli 13 lähiopetuksessa olevaa oppilasta.

9-vuotias Ella kysyi presidentiltä, mikä on hänen tärkein tehtävänsä tällä hetkellä koronakriisin keskellä.

– Tärkein tehtävä on oikeastaan huolen kantaminen, että me tästä selviämme, ja teen kaiken sen, mitä presidentti siinä tilanteessa voi tehdä, Niinistö vastasi.

8-vuotias Iida puolestaan halusi kysyä, mikä presidentille on ollut vaikeinta tänä aikana.

– Oikeastaan se, että tunnen aika paljon huolta, miten suomalaiset pärjäävät. Huolen kantaminen on päällimmäinen tunne. Omaan elämään se on vaikuttanut samalla tavalla kuin muillekin, että joutuu välttämään tilaisuuksia ja pesemään käsiään jatkuvasti.

Hän myös paljasti koronatilanteen vaikuttaneen myös perheen ja heidän koiransa ulkoiluun, kun 8-vuotias Nea tiedusteli, miten presidenttiparin Lennu-koira on suhtautunut koronaan.

– Hän ei onneksi tiedä siitä yhtään mitään, mutta sen verran on kuitenkin jouduttu käyttäytymistä muuttamaan, että normaaleja iltalenkkejä ei tehdä enää kaupungille päin, vaan kierrellään ihan tässä pihapiirissä.

Myös presidentti Niinistö sai esittää koululaisille kysymyksiä. Videolla presidentti kysyy, miten Veromäen koulussa opetus on järjestetty etänä opiskeleville oppilaille.

Erityisopettaja Sari Konrtan mukaan Veromäen koulussa on etäopiskelijoita samalla tavalla kuin muissakin Suomen kouluissa.

– Meillä jokainen opettaja huolehtii omasta ryhmästään etänä, ja sitten meillä on vaihteleva kokoonpano opettajia, jotka hoitavat lähipetusta.

Keskustelutuokio vaikutti olevan oppilaille mieleenpainuva kokemus. Näin sen summasi 7-vuotias Lenni.

– Kivalta tuntui puhua presidentin kanssa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja