Presidentti Niinistö vastasi ylöjärveläisen päiväkodin lasten riemastuttavaan kirjeeseen – myös Lennu-koira oli allekirjoittanut eskareiden huolen roskaamisesta

1:56
Loppukevennys: Lennu-koira vietti syntymäpäiviään maaliskuussa!

Ylöjärveläisen päiväkodin eskariryhmä lähetti keväällä tasavallan presidentille kirjeen, jossa lapset kertoivat huolensa roskaamisesta. Odotus palkittiin, kun Sauli Niinistö vastasi kirjeeseen.

Koulukallion päiväkodin eskariryhmä Koiranpennut oli lähettänyt keväällä presidentti Niinistölle osoitetun kirjeen. Kirjeessä eskarit olivat olleet huolissaan roskaamisesta.

– Pitäisi saada sellainen laki että ei saa roskata. Me nähtiin metsässä roskia. Myös Pikkukakkosen puistossa oli roskia, kirjeessä luki.

Kirjeessä lapset toivoivat lisäksi eläintarhoihin korkeampia aitoja ja kannustivat autoilun sijaan suosimaan kävelemistä, juoksemista ja pyöräilyä.

Lapset kiittivät presidenttiä Suomen rauhallisista käärmeistä ja maamme turvallisuudesta. Kirje päättyi terveisiin presidentin Aaro-pojalle.

– Aarolle hyvää onnea ja toivottavasti Lennu ei pure tossua.

Vastausta saatiin odottaa, mutta se kannatti

Postiin ei hetkeen ollut kuulunut vastausta, mutta viime viikolla presidentin allekirjoittama kirje oli vihdoin kilahtanut päiväkodin postilaatikkoon.

Kaiken kukkuraksi kirjeen oli presidentin lisäksi allekirjoittanut valtakunnan ykköskoira Lennu. Ylöjärven varhaiskasvatus jakoi Facebookissa kuvan riemastuttavasta kirjeenvaihdosta:

Vastauksessaan presidentti pahoitteli, että vastaus on kestänyt. Niinistö kehui eskareita tärkeän asian esiin ottamisesta.

– Lakien noudattamisen lisäksi on tärkeää vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja tuoda esille tietoa roskaamisen haitoista. On tärkeää kannustaa ihmisiä pitämään huolta luonnosta. Vähentämällä roskaamista autamme maapalloa, Niinistö kirjoitti.

Presidentti sanoi kirjeen lopussa olevansa samaa mieltä Suomen turvallisuudesta ja toivotti Lennun kanssa hyvää kesää.

Asiasta uutisoi ensin Aamulehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja