Mainos

Presidentti Niinistö huolissaan pakolaiskriisistä: Onko tilanne hallinnassa?

Presidentti Sauli Niinistö kertoo halunneensa käydä keskustelua eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa maailmanpoliittisesta tilanteesta sekä pakolaiskriisistä.

Niinistö sanoi olleensa huolissaan pakolaistilanteesta niin koko Euroopassa kuin Suomessakin.

- Olen ollut huolissani onko tilanne hallinnassa. Tilanne pitää olla hallinnassa, se on kaikkien etu, Niinistö kommentoi.

Kysymykseen selviääkö Suomi, presidentillä oli selvä ja nopea vastaus.

- Suomi on aina selvinnyt, Niinistö kommentoi. 

- Tämä on varmasti yllättänyt niin EU:n kuin Suomenkin. Aiemmin tämä paine purkautui vain Välimeren rannikolle. Näin jälkiviisaasti voi sanoa, että olisiko tilanteeseen pitänyt osata puuttua jo tuolloin, Niinistö jatkoi. 

Niinistön mukaan niin kauan kuin on sotia on pakolaisiakin jossain päin. 

Syyria vaikuttaa myös Suomeen 

Illan keskusteluiden toinen aihe oli maailmanlaajuinen geopoliitiinen tilanne. Niinistö sanoo olevansa ainakin osin toiveikas Syyrian tilanteen suhteen. 

Niinistön mukaan Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä on positiivisia merkkejä, joskin myös paljon kysymysmerkkejä.

- Jos tilanne kehittyy myönteiseen suuntaan, jolla tarkoitan että Yhdysvallat ja Venäjä kykenevät tekemään yhteisiä ratkaisuja esimerkiksi terrorismin vastustaminen suhteen, sillä luulisi olevan vaikutusta myös Ukrainan tilanteeseen ja sitä kautta myöskin toivottovasti siihen jännitteeseen, jota Itämeren alueella ollaan nähty.

Se toisi Niinistön mukaan myös omat vaikutuksensa Suomelle turvallisuutta lisäävinä tekijöinä. Niinistö sanoi, että Suomen kannalta geopoliittisen tilanteen kehittyminen on Suomen kannalta kaikkein keskeisintä.

- Olen kyllä käyttänytkin sen suuntaisia puheenvuoroja, että tuo Yhdysvaltojen ja Venäjän vuoropuhelu todella käynnistyisi. 

Presidentti Niinistö antoi kiitosta kaikille eduskuntapuoleille siitä, että kaikki kykenevät yhdessä käymään hyvin luottamuksellisia keskustelua Suomen kannalta perimmäisistä kysymyksistä. 

- En usko että kovin monessa muussa maassa kyetään opposition ja hallittuksen välistä keskustelua näin käymään, eteenkin näinä aikoina, jolloin meillä on suuria haasteita edessämme. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.