Presidentti Niinistö paljasti, mitä on oppinut itsestään koronaepidemian aikana: "Kas kummaa, kyllä minä pärjään"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön luotsaamat vuotuiset Kultaranta-keskustelut käynnistyivät korona-ajan poikkeusjärjestelyin. Niinistö paljasti heti alkuun, mitä on oppinut itsestään koronaepidemian aikana.

Tänä vuonna koronatilanteen takia etälähetyksenä järjestettyjen yhteiskunnallisten keskustelujen alkuun otettiin presidentille suunnattu kansalaisen kysymys: "Mitä olette itse oppinut koronakriisistä tähän mennessä?"

– Minä muutan vähän kysymystä: mitä olen itsestäni oppinut? Kyllä tämä on itseoppia varmasti aika monellekin. Päällimmäinen tuntuma on se, että kas kummaa, kyllä minä tämän tilanteen kanssa pärjään. Uskon, että se on aika yleinen kokemus ja osoittaa ihmisen kykyä sopeutua, presidentti summasi.

"Syksyä ei kannata jäädä odottelemaan"

Kultaranta-keskusteluissa puidaan tänä vuonna koronan jälkeistä aikaa. Niinistön mukaan tulevaisuutta on jo hyvä pohtia yhdessä etukäteen.

– Tällä hetkellä ollaan kuitenkin monissa maissa Euroopassa aika lähellä tukahduttamistilannetta. Suomessa viimeiset viikot ovat kertoneet oikeastaan samaan suuntaan. Tässä on nyt tekemisen mahdollisuus. On erikseen kokonaan se, meneekö tämä kertaheitolla ohi vai ei, mutta syksyä ei kannata jäädä ihan turhan kanssa odottelemaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja