Presidentti Niinistö keskustellut Kroatian presidentin kanssa Suomen Nato-jäsenyydestä

Niinistö ja Kroatian presidentti Milanovic keskustelleet tänään.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Kroatian presidentti Zoran Milanovic ovat käyneet puhelinkeskustelun, jonka aiheena olivat Euroopan turvallisuustilanne ja Suomen hakemus Naton jäseneksi. Asiasta kertoo presidentin kanslia tiedotteessa.

Huhtikuussa Milanovic kohahdutti ilmoittamalla, että hän vastustaa Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä Natossa, ellei Bosnia-Hertsegovinan vaalilakeja muuteta suosiollisemmiksi kroaateille.

Kroatian pääministeri Andrej Plenkovic ja ulkoministeri Gordan Grlic-Radman kiirehtivät kuitenkin heti vakuuttamaan, että hallitus ja maan parlamentti tukevat varauksetta Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

Presidentin asema Kroatiassa on pitkälti seremoniallinen, mutta hänellä on jonkin verran valtaa ulkopolitiikassa. Grlic-Radman huomautti, että päätöksen jäsenyyden hyväksymisestä tekee lopulta Kroatian parlamentti.

Pääministeri Plenkovic on Bloombergin mukaan arvostellut Milanovicia Venäjä-mielisyydestä Ukrainan sodan aikana. Milanovic tuomitsi Venäjän hyökkäyksen, mutta syytti Plenkovicin tukea Ukrainalle vastuuttomaksi.

Lue myös:

    Uusimmat