Presidentti Niinistö venäläisdiplomaatin karkotuspäätöksestä: Koko EU:n yhteinen ratkaisu olisi ollut paras

14:06

Presidentti Sauli Niinistön mukaan vuoropuhelu Venäjän kanssa jatkuu Suomen päättämästä venäläisdiplomaatin karkotuksesta huolimatta. Karkotus on vastatoimi Britanniassa tehtyyn hermomyrkkyiskuun.

Niinistö sanoo, että Suomen kannalta paras ratkaisumalli olisi ollut sellainen, joka olisi kelvannut kaikille EU:n jäsenille, mutta sellaista ei löytynyt.

Hän perustelee diplomaatin karkotusta sillä, että kemiallisten aseiden käyttö Euroopassa on vakava asia, ja tämänkaltaisen vastatoimen takana on selkeä enemmistö EU-maista. Niinistö sanoo keskustelleensa asiasta eilen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Presidentti Niinistön mukaan odotettavissa on vastaava karkotuspäätös Venäjän puolelta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo, että asia lähti liikkeelle Eurooppa-neuvoston kokouksessa, joka oli perjantaina. EU-maat saivat harkinta-aikaa päätöksilleen tähän iltapäivään asti.

Sipilä sanoo, että tämänkaltainen julkistettu karkotuspäätös on Suomelle poikkeuksellinen, eikä päätös ollut helppo. Sipilän mielestä EU:n harkintaprosessi olisi saanut olla pitempi ja keinovalikoima laajempi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja