Mainos

Presidentti muisti ansioituneita äitejä – palkittuja 29, vanhin elänyt sodan aikana

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on palkinnut äitejä Säätytalolla järjestetyssä äitienpäiväjuhlassa. Presidentti antoi 29 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana.

Tunnustuksen saaneet äidit ovat eläneet hyvin erilaiset elämät. Omien lasten lisäksi heidän perheissään on kasvanut sijaislapsia ja adoptiolapsia.

Ansioituneet äidit ovat työskennelleet tai työskentelevät hyvin erilaisissa ammateissa, mutta kaikkia mitalin saavia äitejä yhdistää aktiivisuus paikallisissa järjestöissä ja yhdistyksissä oman työuran ohella.

Vanhin äideistä on elänyt jo sodan aikana, nuorin on syntynyt 1970-luvulla. Äidit asuvat eri puolilla Suomea Inarista Helsinkiin, Pohjanmaalta itärajalle. Yksi äideistä on maahanmuuttaja.

Presidentti Niinistön lisäksi juhlaan osallistuu rouva Jenni Haukio. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula esittää puolestaan juhlassa valtiovallan tervehdyksen. Juhlapuheen pitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Tunnustus työstä kasvattajana

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan antaa äidille, joka on ansioitunut lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, kantanut yhteisvastuuta sekä tukenut perhe-elämää ja vanhemmuutta.

Kunniamerkkejä myönnetään eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. Ehdokkaiden alaikäraja on 40 vuotta.

Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt sekä omat lapset voivat ehdottaa palkittavia äitejä aluehallintovirastoille. Aluehallintovirastojen esityksen perusteella sosiaali- ja terveysministeriö esittää vuosittain kunniamerkin saajia ritarikunnille.

Ritarikuntien hallitus antoi ensimmäisen kerran äideille kunniamerkkejä vuonna 1946.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.