Katso presidentti Niinistön äitienpäivätervehdys videolta – myönsi kunniamerkin 29 äidille: "Jokainen teistä on huomioimisen arvoinen"

1:46
"Arvoisat äidit, tänään juhlimme teitä" – katso tasavallan presidentin äitienpäivätervehdys videolta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi sunnuntaiaamuna perinteisen äitienpäivätervehdyksensä. 

– Arvoisat äidit. Tänään juhlimme teitä, presidentti aloitti puheensa.

– Jokainen teistä äideistä on huomioimisen arvoinen. Kasvatuksella, tuella ja ymmärryksellä te annatte elämänmittaiset eväät lapsillenne. Te rakennatte tulevaisuuden Suomea yhdessä lastenne kanssa. Se ei ole ihan pieni tehtävä, Niinistö sanoi puheessaan ja onnitteli äitejä.

Katso presidentin tervehdys äideille yllä olevalta videolta.

Kunniamerkit jakoon

Tänäkin vuonna 29 kasvattajana ansioitunutta äitiä saa presidentin myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän, vanhemmuuden edistäjänä ja laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana. 

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat erilaisia ryhmiä, kuten ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia ja myös eri vähemmistöryhmiä.

Äitienpäivän kunniamerkit jaetaan tänä vuonna 75. kerran. Koronan vuoksi perinteistä kunniamerkkien jakotilaisuutta ei voida järjestää.  Lista palkituista äideistä löytyy täältä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja