Presidentti Macronin Suomen-vierailu oli merkittävä, mutta somekansan muistiin jäi vain yksi ilme: "Kutsutteko tätä kahviksi?"

"Macron karismaattinen johtaja" 5:54

Eurooppalainen puolustusyhteistyö tiivistyy ja pääsee toden teolla vauhtiin, hehkutti Ranskan presidentti Emmanuel Macron, kun presidentti Sauli Niinistö kertoi Suomen lähtevän aloitteeseen mukaan. Tämä merkittävä uutinen ei kuitenkaan kansaa kohaissut – säpinää syntyi, kun Macron maistoi suomalaista kahvia.

Video: "Macron on karismaattinen johtaja"

Ranskalaiset ovat tunnetusti tarkkoja vaatteistaan sekä siitä, mitä pistävät suuhunsa. Siksi kansa seurasi vesi kielellä, miten nuorelle presidentille maistuu Niinistön tarjoama torikahvi.

– Molemmat presidentit joivat kahvinsa mustana. Kahvi oli Juhla Mokan tummapaahtoista suodatinkahvia, kertoi Helsingin Sanomille Torin kahvipaikan myyjä Erika Niskanen.

Sumppia hörpättyään Macron tarjosi kuitenkin silmänräpäyksen ajan niin kuolemattoman ilmeen, että sosiaalisen median nokkelikot tarttuivat siihen välittömästi. Vaikkei kahvi Saludoa – tai "sauludoa" ollutkaan.

"Kutsutteko tätä kahviksi?" osui ja upposi myös.

Kuvapari keräsi myös kansainvälistä huomiota, kun Buzzfeedin toimittaja Ryan Broderick sanaili, että Macronin ilme maistettuaan suomalaista kahvia on hänelle paras esimerkki ranskalaisesta epätoivosta.

Ilmeen avulla naljailtiin myös, että Macron on valmis tekemään kaikkensa, jotta Suomi päätyisi ranskalaiseen vaihtoehtoon seuraavissa hävittäjähankinnoissaan.



Lue myös:

    Uusimmat