Potkut saaneella bussikuskilla karu väkivaltatausta – potkaisi naiskollegansa katuun

Lauantaina ohikulkijaa kohtaan aggressiivisesti käyttäytyneellä linja-autonkuljettajalla on taustallaan aiempia väkivallantekoja. Mies sai tänään potkut Pohjolan Liikenteeltä. 

28-vuotias kuljettaja tuomittiin viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa kahdesta pahoinpitelystä.

Tapaus tuli ilmi lauantaina, kun bussissa matkustanut silminnäkijä Jukka Vuorio kertoi sosiaalisessa mediassa tapahtuneesta. 

Hänen mukaansa bussinkuljettaja oli käynyt veden roiskuttamisesta valittaneen ohikulkijan kimppuun Helsingin Sörnäisissä. Vuorion mukaan tilannetta oli edeltänyt sanaharkka kuljettajan ja ohikulkijan kesken. 

Toisessa pahoinpitelyssä uhrina oli naispuolinen linja-autonkuljettaja. Pahoinpitely tapahtui Koskelan bussivarikolla maaliskuussa 2013. Tuolloin mies ei työskennellyt Pohjolan Liikenteellä, johon hän ehti olla työsuhteessa noin vuoden ajan. 

Mies tarttui naista rinnuksista kiinni ja potkaisi tämän maahan niin, että nainen löi päänsä katuun. Miehelle tuomittiin 80 päivää ehdollista vankeutta.

Toinen tuomio tuli Helsingin käräjäoikeudesta viime vuoden toukokuussa. Tuolloin hänet ja kaksi muuta miestä tuomittiin uudenvuodenpäivänä vuonna 2012 tapahtuneesta pahoinpitelystä. Miehet olivat potkineet maassa makaavaa uhria päähän ja vartaloon. Bussinkuljettaja tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Bussinkuljettaja harrastaa myös thai-nyrkkeilyä ja on kilpaillut SM-tasolla. Hän edustaa helsinkiläistä seuraa. 

MTV Uutiset ei tavoittanut miestä kommenttia varten. 

Bussifirma: Ei tietoa väkivaltataustasta

Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko ei suostu kommentoimaan tänään potkut saaneen bussinkuljettajan henkilöllisyyttä. 

– En ota mitään kantaa henkilöön.

Myönsikö hän keskusteluissa lyöneensä ohikulkijaa? 

– Hän ei ole kiistänyt tapahtunutta. Keskustelujen perusteella tapahtumien kulku on vahvistunut. 

Tiesittekö te, että hänellä on aiempaa väkivaltataustaa?

– Kuulen tästä ensimmäistä kertaa.

Alangon mukaan yhtiöllä on rajalliset mahdollisuudet selvittää rekrytoinnin yhteydessä linjaliikenteen kuljettajien taustoja. 

– Kun kyseessä on lasten ja nuorten kuljetukset, keinoja on enemmän. 

Pohjolan Liikenne tiedotti tänään, että mies ei enää työskentele yrityksen palveluksessa. Yhtiö myös pyysi anteeksi tapahtunutta. 

Juttua täydennetty klo 14.55: Mies ei työskennellyt Pohjolan Liikenteellä tuomittujen pahoinpitelyjen aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja