Lisätietoa ex-tyttöystävänsä murhasta epäillystä miehestä – syytti toista miestä pahoinpitelystä mutta hävisi oikeudessa

MTV Uutiset kertoi torstaina lisätietoja Hämeenlinnassa tapahtuneesta naisen murhasta, jonka tekijä on MTV:n lähteiden mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies. Mies oli ollut muutamaa vuotta aiemmin asianomistajana pahoinpitelyjutussa.

Kyse oli heinäkuussa 2017 sattuneesta tapauksesta, jossa turvapaikanhakijamies oli kulkenut Hämeenlinnassa ravintolan terassin ohi veljensä kanssa. Asianomistajan mukaan humalassa ollut 33-vuotias suomalaismies oli huudellut hänelle terassilta ja sanonut jotain entiseen tyttöystävään liittyvää asiaa, ja asianomistajan mennessä puhumaan asiasta, oli 33-vuotias pahoinpidellyt häntä.

Miehen mukaan 33-vuotias oli kuristanut häntä molemmilla käsillä kaulasta ja painanut vasten ravintolan seinää. Teosta aiheutui hänen mukaansa punoitusta kaulaan. Turvapaikanhakijamies vaati korvauksena tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä yhteensä 2 000 euroa.

33-vuotias kiisti tunteneensa asianomistajaa ja kiisti pahoinpitelyn.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi jääneen epäselväksi miten tapahtumat olivat edenneet, oliko tapahtumapaikalla ollut suurempi joukko henkilöitä ja kuka väkivaltaa asianomistajaan kohdistanut henkilö oli ollut. Todistajana kuullun veljen kertomusta heikensi oikeuden mukaan se, että tämä oli ollut tapahtumahetkellä puhelimessa 7 metrin päässä tapahtumapaikasta.

Poliisi vaitonainen tutkinnasta

Murhana tutkittu rikos tapahtui yksityisasunnossa tämän viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä. Uhri oli miehen entinen tyttöystävä ja teon jälkeen mies oli tehnyt itsemurhan.

Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tapauksesta. Tutkinnan on sanottu olevan alkuvaiheessa, eikä poliisi ole kommentoinut rikoksen tekotapaa tai tekovälinettä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen vastasi MTV Uutisille aiemmin, ettei poliisi kommentoi tapausta, vaan tiedottaa siitä ensi viikon alussa.

Lue myös:

    Uusimmat