Postin uudelle "Sä tilaat, mä tuon" viestinnälle sataa kritiikkiä – Posti pahoittelee: "Itse innostuttiin niin kovasti, että lipsahti jopa liian tuttavalliseksi"

Posti luopuu Helsingin ikonisesta Postitalon myymälästä – MTV tapaa Tuulin, jonka yli 40 vuoden ura päättyy 8:51
Posti luopuu Helsingin ikonisesta Postitalon myymälästä.

Posti on muuttanut viestintätapaansa selvästi rennompaan ja tuttavallisempaan suuntaan, mikä herätti kritiikkiä. Eilen Posti myönsi Twitterissä, että nyt on ehkä lipsahdettu jo liian tuttavallisen puolelle.

Pakettiautomaateista puhuttaessa Postin sivuilla on nykyään lausahdus "Sä tilaat, mä tuon". Postin asiakaskanavista vastaava johtaja Kaisa Ilola kertoi MTV Uutisille, että Postin puhetavan ja ulkoasun uudistus on osa isompaa Postin muuntumista kohta verkkokaupan ja logistiikan yhtiötä.

– Pelkällä puhetavan muutoksella ei mikään tietenkään muutu. Tuomme myös koko ajan lisää uusia palveluja; helpotamme esimerkiksi pakettien noutamista jatkuvasti lisääntyvillä pakettiautomaateilla sekä OmaPosti sovelluksella ja yhä enemmän tuomme paketteja myös kotiin asti, Ilola sanoo.

Liian tuttavallista?

Aiemmin asialliseen tyyliin luottanut Posti pyrkii nyt Ilolan mukaan poispäin jäykästä ja virastomaisesta tavasta puhua. Uudistusta on tehti niin Postin kotisivuilla kuin sosiaalisen median kanavissakin. Jopa hymiöitä käytetään silloin, kun ne kanavaan ja asiayhteyteen sopivat.

– Puhetavan uudistus on siis osa Postin isoa muutosta ja siten pysyvää, tietenkin asiakkaita kuunnellen.

Asiakkaat ovatkin ilmaisseet vahvan mielipiteensä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Osa on pitänyt Postin uudistunutta puhetapaa liian eteläsuomalaisena ja näin ollen muuta Suomea syrjivänä.

Osa on pitänyt Postin viestintää vähemmän luotettavana puhekielisyyden myötä.

Posti kirjoitti eilen Twitterissä, että kovasti huomiota herättänyt puhetapa oli kenties lipsahtanut jo liian tuttavalliseksi.

– Itse innostuttiin niin kovasti, että lipsahti jopa liian tuttavalliseksi. Mutta ei mitään niin pahaa ettei jotain hyvää, opitaan ja mennään eteenpäin, Posti linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat