Mainos

Postin neuvotteluissa ei tulosta – joulukortit yhä pahemmassa vaarassa

Postialan työehtosopimusneuvotteluissa ei ollut tapahtunut merkittävää edistymistä iltaan mennessä.

Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU jatkoivat neuvotteluja koko päivän Etelärannassa.  

Postialan nykyinen työehtosopimus umpeutuu huomenna. Mahdollinen postialan työtaistelu voisi haitata pahasti joulupostia.  
– Kaukana sopimuksesta ollaan edelleen. Olemme pyöritelleet kaikenlaisia asioita, mutta ei voi sanoa että minkäänlaista lähentymistä olisi tapahtunut, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi.  

– Edistyminen on ollut lähinnä kosmeettista. Pidän erittäin epätodennäköisenä, että saavuttaisimme neuvottelutulosta tämän nykyisen sopimuskauden puitteissa, Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto arvioi.  

Aarton mukaan PAU:ssa ei nähdä muutostarvetta, jonka postialan historiallisen suuri murros on aiheuttanut.  
– Vanhoilla työehdoilla ei voida jatkaa, Aarto summaa.  

Nieminen kyseenalaistaa Aarton puheet postialan murroksesta muistuttamalla, että peruspostitoiminta on vuodesta 2006 alkaen tuottanut voittoa yli puoli miljardia euroa ja on ollut voitollista myös tänä vuonna.  

Niemisen mukaan työnantajan esitysten toteutuminen leikkaisi työntekijöiden palkkoja sadoilla euroilla kuukaudessa. Lisäksi työaikajärjestelyt muuttuisivat huomattavan epäedullisiksi ja suorastaan epäinhimillisiksi

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.