Postiluukkuun tungetut banaanit kylvivät pelkoa

Pakolaisavun naapurisovittelussa käydään avointa keskustelua konfliktista. Usein välit ovat ennen sovittelun alkua tulehtuneet niin pahasti, että riidasta on tehty ilmoituksia poliisille.

Eräässä sovitteluun tulleessa tapauksessa asukasta häirittiin työntämällä postiluukusta kasapäin lappuja ja banaaneja. Rouva koki sen niin uhkaavana, että perui saunavuoronsa eikä uskaltanut käyttää kellarikoppia.

Sovittelija kiersi naisen sekä tulkin kanssa naapureita ja kysyi, onko näidenkin postiluukuista työnnetty tavaraa. Yksi löi oven kiinni, toinen arveli syyksi rotukysymyksen. Neljä muuta kutsui tulijat sisään ja lupasi auttaa rouvaa aina tarvittaessa. Häirintä loppui siihen.

Tyypillisemmässä tapauksessa alakerran pariskunta valitti yläkerran lasten metelistä. Sovittelija kutsui perheet yhteisen pöydän ääreen, jossa he saivat puhua vain omista toiveistaan, tunteistaan ja arvoistaan muita syyttelemättä.

Lapsiperhe kertoi tilanteestaan ja myönsi, että lapsia on välillä vaikea hillitä. Valituksen tehneet saivat myös kuulla, että lapset pelkäsivät heitä. Pariskunta puolestaan kertoi, että meteli häiritsi heidän yönuniaan ja pakotti jopa käyttämään unilääkkeitä.

Perheet olivat pahoillaan häiriöistä, vaihtoivat puhelinnumeroita, sopivat suorasta yhteydenotosta aina tarvittaessa ja kävivät yhdessä tutustumassa talon kerhohuoneeseen.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja