Mainos

Postilakko kuumenee: Postimiehiä ei päästetty töihin

Työantaja ei ole päästänyt postimiehiä eilen eikä tänään töihin Vantaalla ja Espoossa. Palkkaakaan on näiltä päiviltä turha odottaa.

– Olen saanut ilmoituksia ja kuvia postimiehiltä, että postia olisi jaettavana. Ei tosin ihan normaalia määrää, mutta siellä makaa postia vielä perjantailtakin ja eiliseltä.

– Työnantaja ottikin töihin muutamia työntekijöitä, mutta lähetti suurimman osan kotiin. Työnantaja ilmoitti, että palkkaa on turha odottaa tältä päivältä. Ei tämä ainakaan helpota neuvotteluja. Tätä tullaan puimaan myöhemmin ehkä jopa oikeustuvassa saakka, kertoo pääluottamusmies Asko Juvanoja.

Juvanojan mielestä kyseessä on työnantajan omituinen painostuskeino.

– Työantaja on tarjonnut lakonalaista työtä Vantaa, Helsingin ja Pasilan jakelukeskuksissa eli yllyttänyt rikkuritöihin. Työntekijöille on porkkanaksi tarjottu puolipäivärahaa ja bussilippua. Kaikki eivät ole uskaltaneet kieltäytyä tästä. Missään tapauksessa lakonalaista työtä ei tule tehdä, pamauttaa Juvanoja.

Ei työtä – ei palkkaa

Juvanoja kertoo, että työnantajan näkemyksen mukaan tapauksessa ei ole kyse työsulusta, joka pitäisi ilmoittaa kahta viikkoa aiemmin, vaan nyt kyse on siitä, ettei ei ole töitä, koska postia ei tule jakelukeskuksista.

Juvanojan mukaan työantaja jatkaa samaa toimintalinja kuin aiemmin.

– Aiemmin kotiin lähetettiin ne työtekijät, jotka eivät suostuneet kouluttamaan vuokratyövoimaa vaan halusivat vain hoitaa työnsä normaalisti eivätkä kouluttaa rikkureita, harmittelee Juvanoja.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on verkkosivuillaan kehottanut kaikkia Espoon ja Vantaan jakelutoimipaikkojen työntekijöitä menemään aamulla töihin, koska työnantajan ilmoituksesta huolimatta töitä voi sittenkin olla tarjolla. Mikäli työtä on, palkan pidättämiseen ei ole perustetta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.