Mainos

Posti taipui: Ei aio käyttää vuokratyövoimaa lakon aikana

Posti kertoo tiedotteessaan, että se ei aio käyttää SOL:n henkilökuntaa torstaina uhkaavan lakon aikana.

Postinjakelussa ja lajittelussa on ollut töissä satoja SOL Henkilöstöpalveluiden työntekijöitä siitä lähtien, kun postialalla jouduttiin sopimuksettomaan tilaan marraskuun alussa. Posti varautua turvaamaan tärkeät palvelut kiireisen joulusesongin alla.

Vuokratyövoiman käyttö torstaina 19.11. uhkaavan lakon aikana ja hiertänyt postialan neuvotteluita ja Posti onkin päättänyt olla käyttämättä SOL:n työntekijöitä lakon aikana vauhdittaakseen sopimusratkaisun pikaista syntymistä.

– Kysymys vuokratyövoiman käytöstä on osaltaan haitannut postialan neuvotteluja. Haluammekin nyt poistaa tämän umpisolmun neuvottelupöydästä. Odotamme, että työntekijäpuoli keskittyy tämän jälkeen etsimään kestävää ratkaisua postialan vaikeaan kilpailukykyongelmaan ja sopimaan työehdoista, jotka turvaavat työpaikat ja Postin kilpailukyvyn kiristyvässä kilpailussa, sanoo Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Postin työehtosopimus kalliimpi kuin kilpailijoilla

Malinen toivoo, että postialan neuvotteluille annetaan työrauha, jotta ratkaisuun päästäisiin mahdollisimman pian. Malisen mukaan luopuminen vuokratyövoimasta lakon aikana ei muuta mitenkään Postin neuvottelutavoitteita.

– Tämä ei muuta mitenkään sitä tarvetta, että Postin on kiireesti uudistuttava. Jos Posti haluaa pärjätä kovassa kilpailussa kotimaisia ja ulkomaisia toimijoita vastaan, yhtiön kustannustason ja työehtojen pitää olla kilpailukykyisiä. Nyt meidän työehtosopimus on 10-15 prosenttia kalliimpi kuin kotimaisilla kilpailijoilla.

Posti haluaa lisätä työn joustavuutta muun muassa käyttämällä jatkossa väliaikaista työvoimaa ruuhkahuippujen aikana, jolloin jakeluhäiriöitä voitaisiin vähentää. Malisen mukaan olisi kestämätöntä, että kilpailijat saavat käyttää vuokratyöntekijöitä, mutta Postilta se olisi kiellettyä.

Vaikka postinjakelussa ei lakon aikana käytetä SOL:n työvoimaa, kuljetuksissa Postilla on ollut vuosikymmeniä suomalaisia alihankkijoita. Tällä hetkellä heitä on noin 800. Myös varastoissa käytetään henkilöstövuokrausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.