Pääministeri Rinteen toiminnasta Posti-kiistassa tehty ainakin neljä kantelua oikeuskanslerille – kaikkia kanteluita ei ole vielä ehditty kirjata

4:45
Pääministeri Antti Rinne: "Olen mielestäni toiminut asiallisesti"

Oikeuskanslerille on tehty useita kanteluita pääministeri Antti Rinteen (sd.) menettelystä Posti-kiistassa. Perjantaihin mennessä Rinteestä oli kirjattu neljä kantelua, kerrotaan Oikeuskanslerinvirastosta STT:lle.

Oikeuskanslerinvirastolle on saapunut tähän aamuun mennessä muutamia kanteluita lisää Rinteestä, mutta niitä ei ole vielä ehditty kirjata.

Kirjatuista kanteluista kolme kohdistuu sekä Rinteeseen että eronneeseen kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateroon (sd.). Kantelut koskevat Rinteen ja Paateron menettelyä Postin omistajaohjauksessa, Rinteen ja Paateron menettelyä postilakossa sekä Rinteen ja Paateron menettelyä muun muassa postilakkoa koskevien ristiriitaisten lausuntojen osalta.

Lisäksi yksi kantelu koskee Rinteen haastattelua Ylen Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla 24. marraskuuta. Kantelun mukaan Rinne olisi antanut virheellistä tietoa osallisuudestaan Postin lakon selvittelyyn.

Pelkästään Paateroa koskevia kanteluita on kirjattu neljä. Posti-kiista johti perjantaina Paateron eroon.

Oikeuskanslerinvirasto on kirjannut myös kaksi kantelua Postin hallituksen menettelystä. Kanteluiden mukaan Postin hallitus olisi toiminut vastoin ministerin ohjeita.

Kantelut menevät oikeuskansleri Tuomas Pöystin ratkaistavaksi. Vanhempi oikeuskanslerinsihteeri Minna Ruuskanen kertoo, että Rinteestä ja Paaterosta tehdyt kantelut pyritään ottamaan nopeasti käsiteltäväksi. Ratkaisuja tuskin silti annetaan ainakaan tällä viikolla.

Oikeuskansleri valvoo hallituksen ja ministeriöiden virkatoimien lainmukaisuutta.

Rinne: Ei kommentoitavaa hallitustilanteesta

Rinne ilmoitti aiemmin, että hänellä ei ole tällä hetkellä mitään kommentoitavaa hallitustilanteesta. Rinne totesi asian STT:lle aamulla Helsingissä eurooppalaisten parlamenttien välisen kokouksen alussa.

Rinne kertoi, että hallitus vastaa tiistaina eduskunnassa opposition välikysymykseen. Keskiviikkona on vuorossa äänestys hallituksen luottamuksesta.

Myöskään liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) ei kommentoinut hallitustilannetta tai Rinteen asemaa Brysselissä ennen EU-kokousta.

Hallitus piti myöhään sunnuntaina kokouksen Posti-jupakan aiheuttamasta kriisistä. Kokouksen sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen. 

Päivitetty kello 10.12: Lisätty tarkemmat tiedot kanteluiden sisällöstä. Uutista päivitetty kello 12:45: Rinteeseen liittyviä kanteluita on tämän aamun aikana tullut enemmänkin. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja