Posti keskeyttää henkilötietojen rohmuamisesta syytetyn Neonomicsin käytön

Posti on keskeyttänyt laskunmaksupalvelussa kumppaninaan käyttämänsä norjalaisen Neonomics-palvelun käytön.

Posti kertoo saaneensa useita yhteydenottoja liittyen siihen, mitä tietoja palvelu kerää asiakkailta laskun maksamista varten. Kyse on siitä, että maksun maksamisen yhteydessä käyttäjä sai ilmoituksen, että antaa käyttöoikeuden tilitietoihinsa viimeisen vuoden ajalta.

Postin mukaan virhe on viestinnässä

Posti kertoi aiemmin MTV Uutisille, että kyseessä on viestintävirhe. Sen mukaan Neonomics on ilmoittanut käyttävänsä vain välttämättömiä tietoja, kuten maksajan nimi, tilinumero ja summa, joita kerätään asiaankuuluvien direktiivien mukaisesti vain määräajaksi laskun maksua varten.

– Ymmärrämme asiakkaidemme huolen laskun maksua varten kerättäviin tietoihin liittyen. Olemme päättäneet keskeyttää palvelun lisäselvitysten ajaksi. Käymme läpi pankkitililtä maksamiseen liittyviä käytäntöjä, muun muassa valtuutuksen laajuutta ja kestoa sekä maksamiseen liittyvää asiakasviestintää yhdessä kumppanimme sekä pankkien kanssa”, sanoo Postin liiketoimintajohtaja Salla Ketola tiedotteessa.

MTV Uutisille hän kertoo, että Postin käsityksen mukaan palvelu on maksupalveludirektiivin mukainen, eikä asiassa ole tullut ilmi mitään muuta.

– Käymme käytäntöjä ja asiakaskokemusta läpi kumppanimme kanssa. Keskeytimme siksi palvelun lisäsellvityksen ajaksi.

2:45
Video: Meistä kerätään verkossa niin tarkasti tietoja, että Sitran asiantuntija vertaa tilannetta DDR:ään. Video SuomiAreena-tapahtumasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja