Porvoon vesi: Poliisi tutkii mahdollista ympäristörikosta – varo terveydelle vaarallisia höyryjä

Ölstensissä epäillään kemikaalipäästöä viemäriin.

Itä-Uudenmaan poliisi sai tänään noin klo 9.30 hätäkeskuksen kautta tehtävän Porvoon Hermanninsaaressa sijaitsevalle jätevesipuhdistamolle. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos varoitti asukkaita ja yrityksiä viemäriverkostosta mahdollisesti nousevista höyryistä. Höyryt voivat olla vaarallisia terveydelle.

Porvoon veden Hermanninsaaren puhdistamolla havaittiin tiistaiaamuna 22. elokuuta jäteveden mukana tullutta voimakasta kemikaalin hajua prosessissa, mikä herätti epäilyksen kemikaalivuodosta. Porvoon vesi sai myös ilmoituksen voimakkaasta viemäristä kulkeutuvat kemikaalin hajusta Ölstensin alueella sijaitsevalla kiinteistöllä.

Porvoon vesi tiedotti aiemmin, ettei Hermanninsaaren jätevedenpuhdistusprosessin puhdistus toimi tällä hetkellä täysin normaalisti kemikaalivuodon takia. Ölstensin alueen asukkaita on tiedotettu asiasta tekstiviestillä.

Tilanteen selvitys käynnistettiin, ja alueen toimijoita pyydettiin varmistamaan, ettei mitään kemikaaleja pääse viemäriin.

Mahdollisista havainnoista pyydetään ilmoittamaan Pelastuslaitokseen.

Porvoon vesi tiedottaa tilanteen etenemisestä. Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti, että poliisi on paikan päällä kohteessa ja selvittää yhdessä Porvoon veden asiantuntijoiden sekä alueen ympäristöviranomaisten kanssa epäiltyyn kemikaalivuotoon johtaneita syitä ja vuodon mahdollista alkulähdettä.

– Myös poliisin tekninen tutkinta on paikalla, kertoo tiedotteessa tilannetta johtanut komisario Harri Vihola.

Tiedotteen mukaan poliisilla ja asiantuntijoilla on ollut käytössään alueen putkikartta ja putkistossa kulkevien virtausten ja Hitsaajantiellä sijaitsevasta kaivosta tulleen voimakkaan hajun perusteella vuodon alkuperä on nyt pystytty rajaamaan koskemaan pienempää aluetta.

Asiasta on poliisin mukaan nyt kirjattu poliisille rikosilmoitus nimikkeellä ympäristön turmeleminen. Asian selvittely siirtyy nyt poliisin rikostutkintaan. Poliisilla ei ole asiasta tällä hetkellä enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta mahdollisesti lisää esitukinnan edetessä.

Toimi näin:

Tuuleta, poistu tarvittaessa tilasta, jos huomaat kemikaalinhajua viemäristä. 

Ota tarvittaessa yhteys terveysasemaan. 

Asian selvittely käynnissä.

Juttua päivitetty poliisin tiedotteen perusteella kello 14:49.

Lue myös:

    Uusimmat