Tukes MTV:lle: Suolahapon säilytys varaosa-autossa ei kuulosta säännösten mukaiselta – poliisi alkoi tutkia Tuusulan myrkkyvuotoa

Myrkkykaasuja levisi ilmaan Tuusulassa – lapsia evakuoitu 3:12
MTV Uutiset Live oli paikalla Tuusulan Jokelassa, jossa evakuoitiin koulu ja päiväkoti ilmaan päässeiden myrkyllisten kaasujen takia.

Poliisi on aloittanut tutkinnan tänään Tuusulan Jokelassa tapahtuneesta kemikaalivuodosta. 

Jokelaan annettiin vaaratiedote ilmaan päässeen myrkyllisen kaasun vuoksi. Lähistöllä sijaitsevat Kolsan koulu ja päiväkoti jouduttiin evakuoimaan tapahtuneen vuoksi.

Viranomaisten osalta tilanne käynnistyi, kun pelastuslaitos ja poliisi saivat tänään aamulla yhdeksän maissa tehtävän. Ilmoituksen mukaan Kolsantiellä sijaitsevan yrityksen pihalla olleen kuorma-auton lavalla sijainneesta kontista oli vuotanut nestettä nurmikolle.

– Neste osoittautui suolahapoksi ja hätäkeskus laati asiasta vaaratiedotteen. Poliisin partiot olivat paikalla eristämässä aluetta ja varotoimenpiteenä lähistöllä sijaitsevat Kolsan koulu ja päiväkoti evakuoitiin, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Joni Kokkonen.

Poliisi tutkii tapausta ympäristön turmelemisena. Tapahtumapaikalla on tehty teknistä tutkintaa ja asian selvittely jatkuu. Tässä vaiheessa tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Tukes: Säilytys ei kuulosta säännösten mukaiselta

Palomestari Jarmo Myllymäki kertoi aiemmin tänään, että vuoto oli tapahtunut rakennuksen pihassa pysäköitynä olleessa, varaosa-autona käytetyssä kuorma-autossa, jossa säilytettiin 11 eri aineita sisältänyttä konttia. 

Tukesin ylitarkastaja Timo Talvitie kertoo MTV:lle, että yleisesti vaarallisia kemikaaleja ei tulisi säilyttää pidempiaikaisesti kuorma-autossa.

– Vaarallisia kemikaaleja pitää säilyttää sellaisissa paikoissa, joissa pakkauksista mahdollisesti tapahtuvat vuodot voidaan havaita ja ottaa talteen. ”Varaosa-auto” ei kuulosta siltä, että se olisi suunniteltu kemikaalien varastointiin. Autolla kyllä voidaan kuljettaa kemikaalipakkauksia, mutta kuljetuksen päätyttyä kemikaalit pitäisi siirtää sellaiseen paikkaan, missä ne ovat huolenpidon (valvonnan) ja vuotojen hallinnan piirissä.

MTV ei tavoittanut yrityksen edustajaa kommentoimaan kemikaalivuotoa. 

Juttua on päivitetty 27.9.2023 kello 16.36 Tukesin kommenteilla. 

Lue myös:

    Uusimmat