Porvoon väkivallanteosta lisätietoja: Riita äityi aseella uhkailuun – teini avusti epäiltyä

Suuren poliisioperaation Porvoossa perjantaina aiheuttaneesta väkivallanteosta on saatu lisätietoja.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että Suolaketiellä sijaitsevasta kerrostalossa tapahtui vakava väkivallanteko, jossa uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Tapauksesta tuli hätäkeskukseen useita ilmoituksia niin asianosaisilta kuin ulkopuolisiltakin henkilöiltä.

Ilmoitusten mukaan asunnossa olisi mahdollisesti käytetty ampuma-asetta ja jonkinlaista astaloa.

Lue myös perjantain juttu: Poliisilla väkivaltaoperaatio Porvoossa

Riita äityi aseella uhkailuun

Tilanne oli alkanut kahden henkilön välisestä sanallisesta riidasta. Riita oli äitynyt siihen asti, että toinen osapuoli oli ottanut käsiaseen esille. Käsikähmään oli osallistunut epäillyn tekijän apuna myös kaksi muuta henkilöä, joista toinen osoittautui alle 15-vuotiaaksi.

– Uhri oli onnistunut pakenemaan tilanteesta ja samalla riistämään aseen toiselta osapuolelta. Uhri oli juossut ulos kerrostalosta ja tässä vaiheessa ampunut yhden laukauksen. Partion saapuessa paikalle uhri oli luovuttanut aseen heti poliisille ja kertonut tapahtuneesta, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Freddie Cederlund kertoo.

Uhri kuljetettiin sairaalahoitoon.

Poliisi otti uhria aseella uhanneen miehen ja avustajakaksikon kiinni. Alle 15-vuotias henkilö luovutettiin sosiaalitoimen huostaan.

– Tapahtunutta rikoskokonaisuutta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena, vaaran aiheuttamisena sekä ampuma-aserikoksena, Cederlund sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat