Mainos

Uutta tietoa Tuusulan ja Porvoon poliisioperaatioista: Kuusi henkilöä vangittu, joukossa myös United Brotherhoodin johtoa – katso KRP:n tiedotustilaisuus suorana

Google_kuvitus LIVE
MTV Uutiset paikan päällä – seuraa tästä tilannekatsausta suorana.

Poliisi on iskenyt rikollisryhmä United Brotherhoodin tiloihin kuluneen viikon aikana useissa kaupungeissa. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo tiedotustilaisuudessaan, että erilaisia poliisioperaatioita on tehty ympäri Suomea.

Poliisioperaatioita on tehty Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa, Vantaalla, Porvoossa ja Helsingissä. Poliisi on ottanut kiinni kaikkiaan 18 ihmistä, joista osa kuuluu poliisin mukaan järjestön johtoon.

MTV Uutiset seuraa tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä.

17.10 Kuusi henkilöä on vangittu ja vangittujen joukossa on myös United Brotherhoodin johtoa. Myös vankiloissa on tehty etsintöjä.

17.13 Viimeisen 15kuukauden aikana on takavarikoitu United Brotherhoodilta ja Bad Unionilta yhteensä 156 asetta

17.15 Vankien välinen väkivalta on lisääntynyt erityisesti niissä vankiloissa, joissa on UB:n jäseniä.

17.17 Rikosseuraamuslaitoksella on suuri huoli henkilöstöstään. Viime viikkojen aikana vankiloissa on tapahtunut useita päällekarkaamisia. Valvontaa aletaan tehostaa.

17.20 Poliisi teki tänään erityistarkastuksia Riihimäen, Turun ja Sukevan vankiloissa. Niiden yhteydessä on löydetty muun muassa huumausaineita ja niiden käyttövälineitä.

17.23 Poliisi epäilee rikollisjärjestöjen välittäneen huumausaineita vankiloihin tavoitellen huomattavaa rahallista hyötyä. Rikollisjärjestö on tällä kertaa vastannut koko jakeluketjusta eli myös huumausaineiden hankinnasta. Epäiltyjä on useita kymmeniä.

17.32 Operaatio on työllistänyt huomattavasti myös Hämeen poliisilaitosta. Lahdessa keväällä sattuneen historiallisen suuren ekstaasitakavarikon tutkintaa on jatkettu ja saatu selvitettyä lisää.

17.41 Syyttäjänvirastosta kerrotaan, että järjestäytyneen rikollisuuden juttuja on tällä hetkellä vireillä niin käräjäoikeuksissa, kuin hovioikeudessakin. Yhden jutun valituslupa on vireillä korkeimmassa oikeudessa. Syyttäjän mukaan ydinkysymys on aina se, onko syytetyn katsottu toimineen osana järjestäytynyttä rikollisuutta.

17.47 Rikosnimikkeitä ovat törkeät kiristykset, törkeät ampuma-aserikokset ja törkeät huumausainerikokset. Tuomioita on tähän mennessä tullut noin kymmenkunta. Juttuja on käsitelty Helsingissä, Turussa, Joensuussa ja Tampereella. Rangaistuksia on kovennettu, koska rikokset on tehty osana järjestäytynyttä rikollisuutta.

17.52 Yhdessä jutussa, joka päätyi hovioikeuteen, tuomio tuli rahanpesusta. Epäilty oli United Brotherhoodin jäsen. Hän jäi kiinni kuljettaessaan 82 000 euroa käteistä rahaa repussaan. Tämä raha oli saatu rikoshyötynä ja se tuomittiin menetettäväksi valtiolle.


Lue myös:


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja