Mainos

Pörssiviikko: New Yorkin avaus toi puhtia Helsingin pörssiin

Helsingin pörssi lähti joulunviettoon ja päätti osakekaupan myönteisiin tunnelmiin.

Porssirakennus

Verkkaisesti alkanut kaupankäynti vilkastui iltapäivällä, kun New Yorkin markkinat avautuivat ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi lähti selvään nousuun.Vaihtoa kertyi lopuksi 967 miljoonaa euroa, josta kaksi kolmannesta tuli Nokian ja Soneran vaihdosta.

Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi päättyi pistelukuun 12 767, jossa nousua torstaista 1,4 prosenttia. Koko viikon aikana Hex tuli alaspäin kahdeksan prosenttia, kun viikon puolivälissä sijoittajat myivät osakkeitaan.

Myönteistä virettä ruokki ennen kaikkea Nokia, jonka kurssi parani euron 46,40 euroon. Myös New Yorkin avauduttua Nokian osake oli selvässä myötäleessä, sillä kello 18 jälkeen nousua oli kertynyt jo seitsemän prosenttia.

Painorajoitettu portfolioindeksi näytti 0,2 prosentin vahvistumista. Sitä vastoin Soneralla päivä ei sujunut hyvin. Yhtiön osake oli selvässä laskussa niin Helsingin kuin New Yorkin markkinoilla, kaikkiaan pudotusta kertyi Helsingissä 7,4 prosenttia 20 euroon. New Yorkissa Soneran osake oli myös alamäessä.

Nousijoiden listalla oli useita teknologia- ja it-alan yrityksiä kuten Tieto X, Satama Interactive, PMJ Automec ja Tietoenator. JOT Automationin osakkeella tehtiin isoja kertakauppoja 2,70 euron kappalehinnalla. Osakkeen hinta päättyi 2,57 euroon, jossa nousua 0,8 prosenttia.

Toimialoista metsäosakkeet vahvistuivat 0,8 prosenttia, metalli- ja konepaja puoli prosenttia ja pankki- ja rahoitusala päättyi edellispäivän tasolle. Pohjolan B-osake heikentyi 1,2 prosenttia 44,25 euroon ja A-osake 2,7 prosenttia 43,80 euroon. Pohjolan osakkeilla tehtiin isoja kertakauppoja, mikä nosti yhtiön yhdeksi päivän vaihdetuimmista.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.