Mainos

Pörssipomo: "Neuvottelut kuumimpia kymmeneen vuoteen"

Helsingin pörssin toimitusjohtaja Lauri Rosendahl

Listautumisinnottomuus ei pelota Helsingin pörssin toimitusjohtajaa Lauri Rosendahlia. Hän jaksaa uskoa pörssiryntäykseen.

– Tärkeätä on se, että käymme neuvotteluja potentiaalisten yritysten kanssa. Suhtaudun myönteisesti tulevaan ja neuvottelut käyvät nyt kuumempina kuin kymmeneen vuoteen, Rosendahl kertoo.

Hänen mukaansa Suomen listautumisinnottomuus on johtunut suomalaisten yritysten kasvuhaluttomuudesta sekä epävarmasta markkinatilanteesta.

– Epävarmat finanssimarkkinat ovat johtaneet siihen, että listautumisia on ollut vähän. Nyt listautumiset ovat kuitenkin ruvenneet elpymään naapurimaassamme Ruotsissa ja Yhdysvalloissa, mutta ei vielä Suomessa.

Rosendahl ei uskalla ainakaan vielä arvioida sitä, koska seuraava listautuminen nähdään Helsingin pörssissä. Viimeisin listautuminen nähtiin viime vuoden maaliskuussa, kun maaliyhtiö Tikkurila aloitti toimintansa pörssissä.

"Hullut päivät" tuottivat nollatuloksen

Helsingin pörssi järjesti viime vuoden syyskuun ja tämän vuoden maaliskuun välisenä aikana niin sanotut pörssin "hullut päivät".

Tuona aikana listautuva yritys olisi saanut pörssiltä 50 prosentin alennuksen listautumis- ja kaupankäyntikuluista. Yritys olisi saanut myös 20 prosentin alennuksen ydinpalveluista ensimmäisenä pörssivuonna.

Yhtäkään pörssilistautumista ei kuitenkaan tullut. Rosendahlin mukaan kampanja oli todiste siitä, että listautuminen ei ollut ainakaan listautumishinnasta kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.