Mainos

Osakesäästäjät: Pörssi uhkaa häipyä Suomesta

Suomessa ei ole enää tulevaisuudessa pörssiä, jos Helsingin pörssiin ei listaudu uusia yrityksiä. Näin uskoo Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius.

– Jos yhtiöitä häipyy, eikä uusia tule tilalle, niin kyllä pörssi ilman muuta ennen pitkään katoaa. Mutta se ei ole vielä ihan tämän hetken ongelma. Uskon, että pörssi on vielä vuosikaupalla Suomessa, Rothovius kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mielestään Suomeen on saatava uusia pörssiyhtiöitä, koska se on kansantaloudenkin kannalta tärkeää. Viimeisin pörssilistautumisen nähtiin viime vuoden maaliskuussa, kun maaliyhtiö Tikkurila aloitti toimintansa pörssissä.

– Pörssiä tarvitaan, koska se luo työpaikkoja Suomeen sekä tuo verotuloja. Jos kaikki yritykset myydään ulkomaille, ne häipyvät täältä Suomesta sen sileän tien.

"Verotusta löysennettävä"

Rothoviuksen mukaan pörssiyritysten verotusta on löysennettävä, jotta uusia yhtiöitä saataisiin pörssiin.

– Kireä verotus on estänyt sen, että yhtiöt eivät ole halunneet listautua pörssiin. Lisäksi pörssiyhtiöiden vaatimuksia on löysennettävä. Niiden säännökset ovat paljon tiukempia kuin pörssin ulkopuolisilla yrityksillä. Esimerkiksi osavuosikatsauksista pitää raportoida pörssin ulkopuolisia yrityksiä enemmän.

Rothoviuksen mukaan pörssiyritysten vaatimuksia ollaankin löysentämässä. Mutta asiaa vasta valmistellaan.

– Mutta vaatimuksia ei saa liian radikaalisti muuttaa. Suomessa on paljon piensijoittajia, jotka kaipaavat koko ajan tietoa pörssiyhtiöistä, Rothovius tähdentää.

Ei riittävästi sijoituskohteita

Osakesäästäjien Keskusliiton mukaan Helsingin pörssissä ei ole tällä hetkellä riittävästi sijoituskohteita. Siksi sijoittajat ovat joutuneet enemmissä määrin kääntymään myös ulkomaille.

– Sijoituskohteita ei ole riittävästi, sillä kokonaisia toimialaoja puuttuu. Siksi sijoittajat joutuvat kääntymään myös ulkomaille, jotta sijoitussalkkua pystyy hajauttamaan. Ei heidän ole pakko Suomeen sijoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.