Mainos

Pörssipäivä

Kurssit laskivat Helsingin pörssissä tänään hieman. Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi laski 0,03 prosenttia ja indeksi oli päivän päättyessä pisteluvussa 6053,88.

Vaihdetuimpien listan ykkönen, Nokia oli kuitenkin lievässä nousussa. Nokian A-osake kallistui päivän aikana 1,10 euroa ja sen hinta oli varsinaisen kaupankäynnin päättyessä 117,30 euroa. Meritan Pohjola-potin ostaneen Skandian ilmoitus ei vaikuttanut Pohjolan kurssiin ainakaan negatiivisesti. Skandia kertoi aamupäivällä, ettei se ole kiinnostunut henkivakuutusyhtiö Suomen hallussa olevasta Pohjola-potista. Pohjolan kurssi oli edelleen nousussa ja yhtiön B-osake kallistui 1,99 euroa 56,30 euroon.

Metsäyhtiöistä vaihdetuimpien listalle mahtui muun muassa UPM-Kymmene. Yhtiön osake kallistui 0,18 euroa 25,80 euroon. Soneran kurssi oli sen sijaan laskussa. Soneran osake halpeni reilut kaksi prosenttia ja osakkeen hinnaksi jäi 16,7 euroa. Kokonaisvaihtoa oli koossa varsinaisen kaupankäynnin päättyessä noin 267 miljoonan euron arvosta.

New Yorkissa pörssikurssit olivat matkalla alaspäin kaupankäynnin alussa. Suomen aikaa kello viideltä Dow Jones -indeksi oli laskenut 0,58 prosenttia. Nokian osake oli halventunut 2,7 dollaria. Suomen aikaa kello 17.15 osakkeen hinta oli 134,5 dollaria eli noin 692 markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.