Poropeukalon ABC: Pakastimen sulattaminen

Poropeukalon ABC -sarjassa neuvomme, miten tavallisimmat arkiaskareet hoituvat. Tällä kertaa sulatamme pakastimen, joka kannattaa tehdä ennen tuoreen kesän marjojen säilömistä. Se auttaa kuluttamaan vähemmän sähköä ja huoltaa kodinkonettasi, antaen sille pidemmän käyttöiän.

Pakastin on sulatettava, kun sen seinämät ovat huurteen peitossa. Huurre saa olla enintään puolen sentin paksuinen, sillä paksu jääkerros nimittäin voi jopa tuplata pakastimesi sähkönkulutuksen. Lisäksi pakasteeseen säilömiesi tuotteiden laatu, ravintoarvo ja rakenne pysyy mahdollisimman hyvänä, kun pidät pakastimesi toimintakykyisenä ja huurteesta puhtaana.

Pakastin on kätevä sulattaa pakkaskeleillä, kun sen varastot saa kätevästi ulos kylmään, mutta myös ennen kesämarjojen säilömistä se kannattaa, jotta sinun ei tarvitse tyhjentää varastojasi jäätyneen pakkasen vuoksi.

Voit sulattaa pakastimen myös ilman tyhjentämistä: laita pakastuskytkin päälle noin vuorokautta ennen sulatusta, jotta ruoat ehtivät tarpeeksi kylmiksi ja kestävät sulatusoperaation aikana paremmin. Laita pakasteet esimerkiksi sanomalehdillä vuorattuun pahvilaatikkoon tai kylmälaukkuum ja peitä ne hyvin huopien sekä sanomalehtien avulla. Kylmillä ilmoilla ruoat voi viedä vielä ulos tyhjennyksen ajaksi.

Näin siivoat pakastimen

Kun olet saanut pakkasen tyhjäksi, ota se pois päältä ja levitä sanomalehtiä sekä astioita sulavaa jäätä varten. Jos haluat nopeuttaa toimenpidettä, voit laittaa kuumaa vettä astioihin ja laittaa niitä pakastimen sisään. Poista jääsohjo hellävaraisesti muovilastalla tai kumihanskoin, älä missään nimessä töki jäätä irti puukolla tai muulla terävällä esineellä.

Pakastimen sulatuksen jälkeen pyyhi se vielä tavallisella astianpesuvedellä. Älä unohda ulkopuolta ja pakastimen kahvaa. Anna sen jälkeen kodinkoneen vielä kuivua ja tuulettua hetki, ennen kuin laitat sen takaisin päälle. Muista myös imuroida pölyt pakastimen alta ja takaa!

Kuvat: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja