Porin kesäisen lapsikaappauksen pääepäilty vangittu – luovutettiin Suomeen Serbiasta

Porin lapsikaappauksesta epäilty mies on saatu Suomeen ja vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa. 

Kuusikymppinen mies oli aiemmin vangittu poissaolevana. 

Hänet luovutettiin Serbiasta Suomeen aiemmin tällä viikolla. Häntä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Poliisin mukaan lapsi kaapattiin Porissa toukokuun lopulla ja vietiin ulkomaille. Epäilty mies ja lapsi löytyivät ulkomailta kesäkuun alkupuolella kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla. Tuolloin poliisi kertoi, että lapsi oli turvassa ja eurooppalaisen valtion poliisiviranomaisen hallussa.

– Lapsi palautui Suomeen kesällä. Epäilty luovutettiin Serbiasta Suomeen tällä viikolla, ja poliisi on päässyt kuulemaan häntä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki kerto tiedotteessa

Poliisi ei ole kertonut tarkemmin sitä, mihin maahan lapsi vietiin tai mikä epäiltyjen suhde lapseen on. Myöskään lapsen ikää ei ole kerrottu.

Kesällä jutussa oli kuusikymppisen miehen lisäksi kolme muuta epäiltyä, joista yksi oli tämän aviopuoliso.

Lapsikaappaukseen voi syyllistyä alle 16-vuotiaan lapsen vanhempi, kasvatusvanhempi, huoltaja tai muu lapselle läheinen henkilö, joka omavaltaisesti ottaa lapsen huostaansa ja vie ulkomaille tai jättää palauttamatta asuinvaltioonsa. Muilla läheisillä henkilöillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi isovanhempia.

Aiemmin aiheesta uutisoitua: 

Lue myös: