Poliisi: Porista toukokuussa kaapattu lapsi on nyt turvassa Suomessa – SK:n mukaan suomalaiskirurgi vei lapsen Serbiaan

Porissa toukokuussa ulkomaille kaapattu lapsi on palautettu Suomeen, kertoo poliisi MTV Uutisille. Myös epäilty kaappaaja on paikallisten viranomaisten hallussa ja poliisi odottaa hänen palautustaan Suomeen.

Kaapattu alaikäinen lapsi vietiin Serbiaan, kertoo Satakunnan Kansa. Lehden tietojen mukaan lapsikaappauksesta epäilty mies on yhä Serbiassa.

Poliisi ei vahvista kohdemaata.

Sitä mistä maasta epäilty on otettu kiinni en voi tutkinnallisista syistä kommentoida, viestittää tutukinnanjohtaja Anna Kivimäki Lounais-Suomen poliisista MTV Uutisille.

–  Sen voin vahvistaa, että lapsi on kuljetettu Suomeen. Poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta tutkinnallisista syistä en voi sitä avata.

Kesäkuun alussa poliisi tiedotti, että teosta epäilty mies ja alaikäinen lapsi ovat löytyneet Euroopan alueelta. Poliisi kertoi tuolloin, että molemmat olivat tuolloin paikallisen poliisiviranomaisen hallussa.

Neljä epäiltyä

Epäilty rikos tapahtui 28. toukokuuta Porissa. Poliisi järjesti lapsen löytämiseksi ensin maastoetsintöjä, mutta pian poliisi sai tietää, että lapsi on viety ulkomaille. 

Rikoksista epäillään tällä hetkellä neljää ihmistä. Kolme on määrättiin käräjäoikeuden päätöksellä tutkintavankeuteen, mutta kaksi heistä on jo vapautettu.

MTV:n tietojen mukaan lapsikaappauksesta epäillään kuusikymppistä suomalaismiestä, joka on ammatiltaan kirurgi.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro toistaiseksi lapsikaappausasiasta enempää.

Lue myös:

    Uusimmat