Porilaisilta koskettava ele rakkaan Ässien hyväksi – tuntuvat tappiot kokeva liigaseura julkaisi nimilistan kasvavasta tukijoukostaan

SM-liigakauden päättyminen ennen pudotuspelejä aiheuttaa taloushuolia seuroille. Osa seuroista on tarjonnut faneille ja yhteistyökumppaneille vaihtoehtoa jättää lunastamatta ostetuista ottelulipuista takaisin maksettavat rahat, ja ainakin Porissa tämä ele on kerännyt suosiota. 

SM-liiga päätti torstaina Suomen hallituksen tekemän koronaviruslinjauksen jälkeen, että sen iltainen kierros pelataan tyhjille katsomoille. Saman piti olla edessä runkosarjan päätöskierroksella lauantaina, mutta perjantaina tuli päätös koko liigakauden lopettamisesta välittömästi

Näin ollen myös pudotuspelit jäävät pelaamatta, mistä koituu merkittäviä taloudellisia tappioita seuroille

Seurat ovat antaneet runkosarjan päätösotteluihin lipun ostaneille mahdollisuuden hakea rahojaan takaisin, mikä on herättänyt myös hyväntekeväisyyshenkeä. 

Esimerkiksi Ässien kohdalla sadat ihmiset ja yritykset ovat päättäneet tukea seuraa ja jättää lippurahat patapaitojen käyttöön. Ässät tiedotti perjantai-iltana, että yli 400 tahoa ei ole hakenut lippuhyvitystä torstain Ässät-TPS-ottelusta. Seura on julkaissut nimilistan hyväntekijöistä. 

Porilaisseuran toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kertoi MTV Urheilulle perjantaina, että Ässien budjetti on tehty runkosarjan mukaan. Hän arvioi, että tappiot lasketaan "reippaasti kuusinumeroisissa" summissa.

– Kevät on sitä aikaa, kun tuloja tarvitaan, että voidaan suunnitella tulevaa kautta ja tehdä pelaajasopimuksia ja satsauksia seuraavan kauden rakenteisiin. Nyt niitä on aika vaikea tässä tilanteessa miettiä.

Ässät menetti lipputuloja torstain TPS-pelistä sekä ainakin yhdestä pudotuspeliottelusta. 

– Pudotuspelikausikorttien myynti ja seuraavan kausikortin myynti katkesivat kuin seinään. Sillä on mittavat vaikutukset kassatilanteeseen. Sitten on yleinen taloustilanne, millaisen kolauksen se tästä saa. Se tulee vaikuttamaan huomattavasti ensi kauden myyntiin ja luo aika paljon epävarmuustekijöitä Porin taivaalle, Lehtinen summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat