Kauan odotetut pudotuspelit vaihtuivat koviin tappioihin Kouvolassa – "Kyllä me hittiä otamme ihan huolella"

1:08
SM-liiga päätti kauden perumisesta.

Jääkiekon SM-liiga-kauden päättäminen ennen viimeistä runkosarjan kierrosta on kova isku Kouvolan KooKoolle. Ensimmäistä kertaa seuran historiassa pudotuspeleihin etenemässä ollut joukkue kärsii loppukauden perumisesta suuret tappiot. Toimitusjohtaja muistuttaa, että terveys menee kaiken edelle.

Toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo MTV Urheilulle, että lipunmyynti KooKoon kahteen puolivälierien kotiotteluun oli vetänyt hienosti. Hän sanoo, että seura menettää kuusinumeroisen summan euroja jokaista peruuntunutta ottelua kohden.

– Kaikki aitiot ja vipit oli loppuunmyyty kahteen ensimmäiseen peliin. Sen lisäksi oli varattu tuhat kausikorttia. Se on iso taloudellinen menetys, todella iso. Se meni eilen tällä päätöksellä Kymijokeen.

Suomen hallitus linjasi torstaina, että yli 500 ihmisen yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka koronaviruspandemian takia. Vielä torstaina SM-liigassa pelattiin tyhjien katsomoiden edessä, mutta perjantaina SM-liiga päätti kauden päättämisestä.

– Terveys ajaa kuitenkin kaiken edelle. Täytyy muistaa, että tämä on pandemia, joka on vaatinut ihmishenkiä. Siihen pitää suhtautua äärimmäisellä vakavuudella, Välimaa sanoo.

Joukkuetta vahvistettiin pudotuspelejä ajatellen

Pudotuspeliotteluiden tuomia tuloja ei Välimaan mukaan ollut laskettu mukaan KooKoon budjettiin. Sen sijaan lauantaina pelattavaksi merkityn, sittemmin perutun runkosarjan viimeisen kierroksen ottelun tuomat tulot jättävät loven budjettiin. Sekin ottelu oli Välimaan mukaan ennakkoon loppuunmyyty.

– Kyllä me hittiä otamme huomisesta (lauantaista) ihan huolella. Pudotuspeleistä olisimme saaneet ekstraa pienelle seuralle jatkuvaan kehittämiseen ja kasvuun, mutta kyllä lauantailla tietenkin on ihan suora vaikutus budjettiin.

Välimaa ei vielä perjantaina halunnut arvioida, mihin seuran taloudellinen tulos asettuu koronaviruksen aiheuttamien käänteiden jälkeen. KooKoo vahvisti joukkuettaan kauden aikana, kun joukkueeseen liittyivät tähtipuolustaja Libor Sulak sekä puolustaja Roope Laavainen ja hyökkääjät Toni Kähkönen ja Patrik Puistola.

Hankinnat näkyvät, kun kauden talouslukuja aletaan nivoa pakettiin.

– Olemme muutaman pelaajan muodossa joukkuetta vahvistaneet, että pystymme pudotuspelejä pelaamaan ja siellä menestymään. Kokonaisuuden kannalta on kyllä aikamoinen tilanne edessä. 

Välimaa sanoo, että KooKoon olisi pitänyt pelata vähintään yksi pudotuspeliottelu, jotta hankintojen tuomat kulut olisi pystytty kattamaan. Seurassa laskettiin hyvissä ajoin pudotuspelipaikan tuomien tulojen varaan.

– En ala summia erittelemään sen enempää, katsotaan rauhassa. Tässä on aikaa perata lukuja läpi. Tämän hetkinen fiilis on se, että en ole heti avaamassa Exceliä perjantai-iltana, on vähän isommat asiat mielessä.

Tunnelmat ääripäästä toiseen

Välimaa kuvailee värikkäästi kulunutta viikkoa Kouvolassa. Vielä voittoisan HIFK-ottelun jälkeen viime tiistaina tunnelmat olivat katossa.

– IFK-pelin jälkeen sanoin, että seuran näkökulmasta tämä on hienoin maaliskuun koskaan. Kolme päivää myöhemmin voi sanoa, että tämä on surkein maaliskuun, mitä ikinä olen kokenut. Järkytys on aika iso.

Välimaa harmittelee sitä, että KooKoon hienoilla otteillaan saavuttama mahdollisuus erinomaiseen kauteen sekä pelillisesti että taloudellisesti valui hiekkaan ulkopuolisten voimien takia.

– Eikä voida oikein itseämme syyttää. Se tätä tuskaa ja vitutusta vähän laimentaa.

Kaikesta huolimatta Välimaa sanoo olevansa luottavaisin mielin KooKoon tulevaisuudesta. Usko ensi kauden joukkueeseen ja sen iskukykyyn on kova.

–Joka vuosi olemme kasvaneet ja liikevaihdollisesti kasvamme tänäkin vuonna. Meillä on tällä hetkellä ihan hyvä tilanne. Tämän vuoden joukkueessa oli 17 pelaajaa, jotka olivat meillä myös viime kaudella. Saimme ensimmäistä kertaa ison jatkuvuuden. Ensi kaudelle jatkumoa on paljon jo julkistetuissa sopimuksissa, ja uskoisin, että lisää tulee.

KooKoo oli SM-liigan runkosarjassa sen keskeytyshetkellä viidentenä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja