Valtava isku SM-liigalle ja muulle urheilulle – suuret yleisötapahtumat pannaan Suomessa!

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Koronavirus pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta.

Kotimaiset palloilusarjat ja urheilutapahtumat kokivat valtavan kolauksen, kun pääministeri Sanna Marin tiedotti suuria yleisötapahtumia koskevasta kiellosta torstaina. Pannan taustalla ovat yritykset hillitä koronaviruksen leviämistä. 

Kielto on voimassa ainakin toukokuun loppuun saakka ja koskee yli 500 henkilön tapahtumia. 

Panna tarkoittaa sitä, että muun muassa jääkiekon, koripallon, salibandyn ja lentopallon käynnissä olevien pääsarjojen ottelut pitää pelata tyhjillä areenoilla. Kielto voi aiheuttaa myös sen, että ottelut perutaan kokonaan, mutta tästä sarjat päättävät itse. Jalkapallon Veikkausliiga käynnistyy kuukauden päästä, ja kielto koskee myös sen otteluita.  

Tuore kielto iskee kovaa esimerkiksi jääkiekon SM-liigaan, jossa on ohjelmassa viimeiset runkosarjaottelut tällä viikolla, ja pudotuspelien tulisi käynnistyä ensi viikolla. 

Kontiolahdella kilpaillaan torstaista sunnuntaihin ampumahiihdon maailmancupissa, mutta kielto vesittää kisojen järjestämisen yleisötapahtumana. Kontiolahden kisojen tapahtumajohtaja Tomi-Pekka Riihivuori kertoi MTV Urheilulle jo aiemmin torstaina, että kisat ovat kärsineet merkittäviä taloudellisia takaiskuja koronatilanteen takia.  

Lue myös:

    Uusimmat