Mainos

Pori Jazz julkisti ohjelmansa

Paul Simon, Randy Crawford, Joe Cocker ja Chaka Khan esiintyvät Porissa kesällä.

Pori Jazzin ensi kesän ohjelmasta kerrottiin tänään myhäilevässä, hyvää kannatti odottaa -tunnelmassa. Paria viikkoa normaalia myöhemmin alkava lipunmyyntikään ei harmittanut, sillä moni vuosikausia Poriin jekutettu artisti onnistuttiin napsauttamaan ohjelmaan nyt. Esimerkiksi Randy Crawfordia, Joe Cockeria ja Elvis Costelloa on houkuteltu festivaaleille jo pitkään. Nyt heitä kuullaan. Ensi kesän Pori Jazzin ohjelman pääpaino on yhä monentyyppisessä jazzissa, vaikka 13.-21. heinäkuuta järjestettävillä festareilla kuullaan myös rhythm & bluesia, soulia sekä hip-hop -musiikin ja jazzin fuusiota.

Ulkona jo keskellä viikkoa

Jazz-viikon dramaturgia muuttuu viime vuosiin verrattuna: uuden Pori Delta Arenan eli Kirjurinluodon konserttipuiston massiivisen tapahtuma-areenan suurkonsertti on jo tiistaina 16. heinäkuuta. Silloin estradilla nähdään Paul Simon, Miriam Makeba ja Bo Kaspers Orkester. Saman illan Workshop-esiintyjä on Ike Turne.
Yleensä Kirjurinluodon ulkoilmakonsertit ovat olleet loppuviikolla: nyt viisi konserttia on sijoitettu tiistaista lauantaihin. -Maailma muuttuu ja me sen mukana. Nyt sunnuntain Kirjurinluoto jää pois. Kunnioitamme ihmisten uutta rytmiä, jossa kesäiset arkipäivätkin sopivat musiikinkuunteluun, kertoi taiteellinen johtaja Jyrki Kangas Pori Jazzista. Ohjelma koostuu sadasta konserttikokonaisuudesta, joissa esiintyy yli 100 kokoonpanoa tai yksittäistä taiteilijaa. Muusikkoja on yhteensä yli 500.

Joka päivälle oma teema

Pori Jazzin ohjelma on hengästyttävä. Tyylilajien vaihtelun uskotaan vaikuttavan myönteisesti mm. Kirjurinluodon konserttien yleisömäärään. -Jokaiselle päivälle on löydyttävä väkeä tarpeeksi, muttei liikaa, siksi joka päivälle on omanlaisensa profiili, arvioi toimitusjohtaja Hannu Hakala.

Kirjurinluodon keskiviikon nimi on ranskalaisyhtye St Germain, joka yhdistelee house-musiikkia ja jazz-ilmaisua. Torstaina estradilla ovat mm. soulhenkiset laulajat Chaka Khan ja Randy Crawford. Ulkoilmakonsertin pääjehuna häärii perjantaina Britannian valkoinen soulmies Joe Cocker ja lauantaina Elvis Costello.Myös kotimaista jazzia kuullaan.

Porissa nähdään saksofonisti Timo Lassyn johtama U-Street All Stars, Iro Haarla-Pepa Päivinen duo, haitaristi Kimmo Pohjonen Kluster-projekteineen sekä uusi kotimainen Suo, kuokka ja Jussi plays EWF, jonka riveissä ovat mm. Sami Saari, Sami Pitkämö, Jukka Perko ja Severi Pyysalo.

-Ohjelmiston koonti vaatii verkostojemme saamiin impulsseihin luottamista. Maailmassa ei ole ketään, joka voisi hahmottaa musiikin tämänhetkisen kokonaisuuden, selvitti Jyrki Kangas ohjelmatyön filosofiaa. Halujen kartoituksen jälkeen tehdään raakaa työtä: tarjousten ja ehdotusten tekoa, rahasta puhumista. Lisäksi esiintyjät on muljatettava oikeisiin paikkoihin: jokin toimii päivällä ulkona, toinen vielä aamuyöstä klubissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.