Pölypunkit muhivat tyynyissä – muistatko milloin vaihdoit omasi?

Useimmat meistä pitävät tyynyjä itsestäänselvyytenä ja unohtavat vaihtaa sen vuosienkin käytön jälkeen. Tämä pehmoinen kaveri on kuitenkin käytössä päivittäin, joten voit vain kuvitella, kuinka paljon pölyä ja muita bakteereita siihen ennättää kertyä.

New Yorkin allergia- ja astmaliiton tekemän tutkimuksen mukaan tyynyn paino voi jopa kaksinkertaistua kolmen vuoden aikana. Syy tähän on yksinkertainen: pölypunkit.

Liiton johtajan mukaan tyyny on hankala pestä ja useimmat meistä jättävätkin sen väliin. Johtajan mielestä uuden tyynyn ostamista kannattaa harkita jo vuoden käytön jälkeen.

Ihmiset, jotka ovat erityisen herkkiä pölylle joutuvat luultavasti vaihtamaan tyynynsä jo puolen vuoden välein. Tätä voi toki helpottaa pesemällä tyyny usein, mutta loputtomiin ei sekään auta.

Bakteerit viihtyvät likaisessa ja etenkin kosteassa ympäristössä. Tyynyt ovat oivallinen kasvualusta pölypunkeille ja äärimmäisessä tapauksessa myös homeille. Tukkoinen nenä, korvatulehdukset, ihottuma ja rähmivät silmät voivat olla seurausta kyseisestä ongelmasta.

Jos haluaa pidentää tyynynsä ikää, tyynyliinaa kannattaa ehdottomasti käyttää. Yllättävää kuitenkin on, että tyynyliina tulisi vaihtaa viikon välein. Runsaasti hikoilevien ihmisten täytyy miettiä tyynyn vaihtamista jopa useammin.

Lue lisää:

Lähde: Real Simple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat