Mainos

Pöllöraadin välitilinpäätös: Vanhanen ja Haavisto kärjessä, mutta nouseeko joku heidän ohitseen?

MTV:n presidenttitentit ovat nyt puolivälissä. Kuluneen viikon aikana kahdeksasta ehdokkaasta neljä kävi yksittäistenteissä: keskustan Matti Vanhanen, vasemmistoliiton Merja Kyllönen, vihreiden Pekka Haavisto ja Sdp:n Tuula Haatainen.

MTV Uutisten ”Pöllöraati” arvioi ehdokkaiden suoriutumisen tv-tenteissä tuoreeltaan tenttien jälkeen. Jaetulla ykköstilalla ovat nyt keskustan Matti Vanhanen ja vihreiden Pekka Haavisto, jotka kumpikin keräsivät Pöllöraadin jäseniltä Jussi Kärjeltä, Eeva Lehtimäeltä ja Ilkka Ahtiaiselta yhteensä 26 pöllöä.

Suurin mahdollinen määrä olisi ollut 36.

Ehdokkaita arvioitiin kahdella eri kriteerillä: asiaosaamisen ja esiintymisen perusteella, ja kummankin kriteerin perusteella ehdokkailla oli mahdollisuus saada 1-6 pöllöä.

Kaksi muuta tähän mennessä tentattua ehdokasta, Tuula Haatainen ja Merja Kyllönen jäivät raadin arvioissa vähemmille pöllöille. Kyllönen sai 17 ja Haatainen 16 pöllöä 36:sta.

Tässä poimintoja raatilaisten arvioista:

Jussi Kärki Matti Vanhasesta: ”Vanhasen nousua hillitsee yhä se, että hän vaikuttaa istuvan presidentin Sauli Niinistön kopiolta. Kun aikoinaan oli Koivistolla Vara-Manu, niin nyt on sitten Niinistöllä Vara-Sale.”

Ilkka Ahtiainen Pekka Haavistosta: ”Näin huolestunutta Haavistoa ei kyllä ole ennen nähty. Uhkia ja ankeutta näkyy joka puolella: Venäjän trollit, kaasuputki, suomettuminen, väestöräjähdys.”

Jussi Kärki Merja Kyllösestä: ”Missä oli räväkkä Kainuun sanataituri? Aivan kuin meditaation ystävä olisi tullut vaalistudioon lempiharrastuksensa kautta.”

Eeva Lehtimäki Tuula Haataisesta: ”Feministiltä yllättävä veto, että synnytys ja kova voimankäyttö ovat pääesteitä naisten asevelvollisuudelle.”

Ensi viikolla tenttivuorossa ovat ensin tiistaina perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds ja sitten keskiviikkona kansanliikkeen Paavo Väyrynen sekä kansanliikkeen Sauli Niinistö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.