Stubb vai Haavisto? Pöllöraati ratkaisi Kaksintaistelun voittajan yhden pisteen erolla

Presidentinvaalit: Pöllöraati 18:52
VIDEO: Stubb vai Haavisto? Pöllöraati löysi voittajan yhden pisteen erolla

Presidenttiehdokkaat Stubb ja Haavisto suoriutuivat MTV:n Pöllöraadin mielestä Kaksintaistelusta mainiosti, mutta toinen veti täpärästi pidemmän korren.

MTV:n viimeisessä presidenttitentissä kohtasivat keskiviikkona kokoomuksen Alexander Stubb ja valitsijayhdistyksen ja vihreiden tukema Pekka Haavisto.

Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen, Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki ja MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum arvoivat tentin sisältöä ja ehdokkaiden onnistumista toimittaja Ivan Puopolon johdolla.

Haavisto paljasti humoristisen puolensa

Tammisen mukaan Haavistolla oli tässä tentissä Stubbia enemmän pilkettä silmäkulmassa.

Samaa mieltä oli Kärki, jonka mukaan sitä ei ollut aiemmin tenteissä juuri nähty.

Alec Neihumin mukaan tentin huippuhetki oli ukrainalassotilaan ehdokkaille esittämä kysymys lännen avusta Ukrainalle. Neihumin mukaan erityisesti ehdokkaiden tunneilmaisuja oli tässä vastauksessa mielenkiintoista seurata.

Tammisen mukaan oli virkistävää, että Pekka Haavisto uskalsi nostaa sellaisen mahdollisuuden, että presidentti ja hallitus voivat olla valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa eri mieltä.

– Haavisto ehdotti lakia, että eduskunta, joka toimii tuomarina tässä tilanteessa, tulisi paremmin informoiduksi. Se oli hieno kannanotto parlamentarismin puolesta, Tamminen kommentoi.

Katso koko Kaksintaistelu-teemainen Pöllöraati jutun alussa olevalta videolta. 

Kysymys puumotin hinnasta paljasti

Maakuntatietämystä selvittävässä tietokisassa olivat Neihumin mukaan vastakkain ”stadi vastaan stadi”, eli kumpikaan ehdokkaista ei loistanut tietämyksellään.

Molemmat menivät raatilaisten mukaan vastauksissaan tasaisesti metsään, mutta Kärjen mukaan erityisesti kysymys puumotin hinnasta oli paljastava.

– Tarvitseeko tasavallan presidentin edes tietää, mitä motillinen puita maksaa, Tamminen pohti.

Suuria mielipide-eroja ei Pöllöraati ehdokkaiden kannoissa nähnyt.

– Erot ovat niin pieniä, että äänestäjä ei voi niiden perusteella sania juuta eikä jaata, Kärki summaa.

– Ja eroja ei ole siksi, että Stubb nerokkaasti ottaa Haaviston kainaloonsa ja Haavisto diplomaattina ei osaa kainalosta lähteä pois, Kärki muotoili.

Pöllöt on jaettu

Pöllöraati antoi tv-lähetyksen ulkopuolella ehdokkaille pöllöjä onnistumisen perusteella.

Ehdokkaat pärjäsivät pisteiden perusteella molemmat hienosti, joskaan kumpikaan ei onnistunut täyden viiden pöllön verran.

Jussi Kärjen ja Alec Neihumin mielestä tentin paras oli Stubb neljällä pöllöllä. Jenni Tammisen parhaat pöllöpisteet menivät Haavistolle.

Stubb suoriutui niukasti voittajana 11 pisteellään. Haavisto sai Pöllöraadilta pöllöjä äänestysnumeronsa verran, tasan 10.

PRESIDENTTIEHDOKKAAT →
PÖLLÖRAADIN JÄSENET ↓

Alexander
Stubb

Pekka
Haavisto

Jenni Tamminen (Uusi Suomi)

⁕⁕⁕

⁕⁕⁕⁕

Jussi Kärki (Talouselämä)

⁕⁕⁕⁕

⁕⁕⁕

Alec Neihum (MTV Uutiset)

⁕⁕⁕⁕

⁕⁕⁕

Lue myös:

    Uusimmat