Politiikan toimittaja: Ihme, että Hirvisaari sai remeltää näinkin kauan

MTV3 Uutisten politiikan toimittajan Eeva Lehtimäen mukaan James Hirvisaaren vieraan tekemä natsitervehdys eduskunnassa ja Hirvisaaren tilanteesta ottama kuva olivat viimeinen pisara joka katkaisi kamelin selän ja johti kansanedustajan erottamiseen perussuomalaisista.

– Täytyy muistaa, että Hirvisaarella on aikamoinen syntitaakka niskassaan. Tämä oli tällainen viimeinen pisara puoluejohdolle, koska hänelle sitten näytettiin ovea puolueesta.

Lehtimäen mukaan on ihme, että Hirvisaari sai näinkin kauan koetella rajojaan.

– Jos on seurannut Hirvisaaren kirjoituksia tuolla sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi hänen blogiaan, niin se on aika hiuksia nostattavaa tavaraa. Voi sanoa, että ihme, että hän sai remeltää näinkin kauan. Soini olisi kyllä voinut puuttua aiemminkin Hirvisaaren toimintaan.

Lehtimäen mukaan James Hirvisaari oli vaaraton henkilö heittää ulos puolueesta. Hänellä ei ole niin paljoa kannattajia, että hänen erottamisensa jakaisi puoluetta kahtia

Huumorista puhuminen tympeintä

Lehtimäen mukaan puolueesta erottaminen on Suomessa harvinaista. Lehtimäki kuitenkin muistuttaa, että monessa Euroopan maassa asiaan suhtauduttaisiin vieläkin vakavammin.

– Jos esimerkiksi Saksassa parlamentissa joku lähtisi tekemään natsitervehdyksiä lehterillä, niin se olisi poliisiasia siellä.

Äärioikeisto on nostanut päätään eri puolilla Eurooppaa, joten siihen on syytä suhtautuakin vakavasti.

– Ehkä tympein tilanne tässä oli, kun hän (Hirvisaari) kommentoi sitten, kun nämä kuvat lähtivät leviämään, että tämä oli tällainen huumorijuttu ja toimittajilla ja milloin kelläkin on pipo tiukalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat