Politico: Trumpin sisäpiiri perusti somepalvelun, nyt Isis käyttää sitä propagandan levittämiseen

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin sisäpiirin käynnistämä somealusta Gettr on täyttynyt Isis-kannattajien levittämästä sisällöstä, Politico kirjoittaa. 

Tuore Gettr haluaa profiloitua trumpilaista sananvapautta suosivana vaihtoehtona, joka vierastaa sensuuria. 

Isis-kannattajat ovat hyödyntäneet alustan löyhää kontrollia julkaisemalla mestausvideoita ja meemejä, joissa Trump tapetaan.

Väkivaltaisen materiaalin nopea leviäminen asettaa Gettrin hankalaan asemaan, sillä se tarjoaa ääriliikkeille mahdollisuuden kasvattaa näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa.

Gettr ei tarjoa pääsyä tietoihin ääriliikkeiden seuraamiseksi, mutta Politico löysi ainakin 250 tiliä, jotka olivat julkaisseet alustalla säännöllisesti heinäkuun alusta lähtien. Tilit seurasivat toisiaan ja käyttivät hashtageja mainostaakseen väkivaltaista materiaalia verkkoyhteisölle.

Donald Trump on pyrkinyt löytämään uuden verkkoalustan itselleen sen jälkeen, kun Twitter ja Facebook poistivat hänen tilinsä.

Toukokuussa hän avasi blogin "Donald Trumpin työpöydältä", mutta se poistettiin pian alhaisen lukijamäärän ja pilkan takia.

Gettr on tähän mennessä näkyvin Trump-kannattajien alusta. Gettrin toimitusjohtaja on Trumpin entinen tiedottaja Jason Miller ja sivustoa rahoittaa osin Steve Bannonin entinen liikekumppani Miles Guo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja