Mainos

Poliitiikan erikoistoimittaja uusista vaaleista: "Olisivat erittäin ikävä lahja 100-vuotiaalle Suomelle"

2:40

MTV:n politiikan toimituksen esimiehen Jussi Kärjen mielestä hallituskriisin kaikkein epämieluisin tulos Suomen kannalta olisivat uudet vaalit.

MTV:n Seitsemän uutisissa vierailleelta Kärjeltä kysyttiin lähetyksen aluksi pika-analyysiä siitä, miksi perussuomalaiset lopulta joutui lähtemään pääministeri Juha Sipilän johtamasta hallituksesta.

– Hallituskumppanit kokoomus ja keskusta olisivat ehkä nippa nappa kestäneet yhden (Jussi) Halla-ahon, mutta se oli aivan liikaa, että koko puheenjohtajisto vaihdettiin maahanmuuttokriittiseen nuivaan joukkoon.

– Halla-aho haluaa olla Brysselissä europarlamentaarikkona ja silloin Suomeen jää pääneuvottelijoiksi vaikeisiin ja nopeisiin käänteisiin erittäin värikäs kaksikko Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen. Tämä ei maistunut Sipilälle ja Orpolle, kuului Kärjen vastaus.

Uuteen hallitukseen ovat tyrkyllä RKP ja Kristillisdemokraatit. Uusiin eduskuntavaaleihin Kärki ei usko.

– Se olisi erittäin ikävä lahja 100-vuotiaalle Suomelle, joka on juuri nyt saamassa talouden nousuun. Tämä maa ei tarvitse nyt yhtään lisää vaaleja. Sieltä on tulossa yllin kyllin vaaleja: maakuntavaalit, presidentinvaalit ja sitä rataa. Kaikki kivet käännetään ennen kuin mennään seuraaviin vaaleihin.

Videolta voit katsoa Kärjen analyysin siitä perussuomalaisten tilanteesta ja mahdollisesta uudesta hallituspohjasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.