Mainos

Halusiko Halla-aho todella viedä perussuomalaiset hallitukseen? MTV:n asiantuntija epäilee: "Arvaamaton joukko, joka vielä opettelee eduskuntatyötä"

3:01
Videolla Kärki kertoo käsityksensä siitä, mitkä tukkivat perussuomalaisten ja kokoomuksen tien hallitusneuvotteluihin.

Keskustan lähteminen mukaan hallitusneuvotteluihin oli puolueelle erittäin vaikea päätös, arvioi MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki Seitsemän uutisissa. Vain 13 prosentin kannatuksella hallitukseen lähtö on iso päätös, sillä hallituksessa puolueen kannatus yleensä putoaa.

– Keskustalle tämä on iso riski. Kun lähtölava on näin matalalla, niin mitä [kannatuksesta] on jäljellä neljän raskaan hallitusvuoden jälkeen.

Kokoomus piti tiukasti kiinni omista talouslinjoistaan, ja tämä lopulta sulki tien hallitusneuvotteluihin. Kärjen mukaan kokoomus ei muutenkaan ole järin haluttu hallituskumppani.

– Tuossa kokoomuksen rinnalla hallituskumppani yleensä kuihtuu rusinaksi, ja nyt niin kävi keskustalle, Kärki toteaa.

Halusiko Halla-aho lopulta hallitukseen?

Perussuomalaisten Halla-aho on kritisoinut neuvotteluita SDP:n kanssa ”protokollan mukaiseksi teatteriksi”. Kärjen mukaan kukaan ei tätä kehdannut sanoa, koska ”perussuomalaiset ovat hyviä uhriutumaan”. Monet näkemyserot tulivat lopulta puolueiden yhteistyön esteeksi.

Kärki kuitenkin kyseenalaistaa, oliko Halla-aholla edes aitoa halua päästä mukaan hallitukseen.

– En edes usko, että Halla-aho olisi halunnut edes viedä hallitukseen tätä eduskuntaryhmää, jossa on kuitenkin yli 20 ensikertalaista, uutta kansanedustajaa. Eri arvaamaton joukko, joka vielä opettelee eduskuntatyötä, Kärki arvioi.

Hallitus punnitaan talouden hiipuessa

Nyt neuvotteluita käyvä ryhmä on Kärjen mukaan Rinteelle mieluisin hallituspohja, jossa vaikeimmat neuvottelut käytäneen vihreiden ja keskustan välillä esimerkiksi metsänhakkuista.

– Tällä, jos millä, Rinne pääsee maaliin.

– Mutta sitten jos, ja kun maailmantalous hiipuu, on aika tehdä ikäviä päätöksiä, silloin tämän hallituksen veri punnitaan, Kärki arvioi. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja