MTV:n Jussi Kärjen analyysi Soini-äänestyksestä: "Demarien kampitusosastolla voidaan kilistellä nyt paremmalla skumpalla"

2:37

MTV Uutisten politiikan toimituksen esimies Jussi Kärki arvioi, että ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuslauseäänestys eduskunnassa on sekoittanut hallituksen rivejä entisestään.

Timo Soini sai eduskunnan täysistunnossa eduskunnan luottamuksen äänin 101–60.

Jussi Kärjen mukaan äänestyksessä meni kaksi asiaa sekaisin – ja sekoitettiin.

– Paljon puhuttiin naisten oikeuksista ja abortista, mutta lopulta kyse oli raa’asta valtapolitiikasta ja siitä, pysyykö hallitus pystyssä vai ei. Siniset teki Timo Soinin kohtalosta hallituskysymyksen ja muut taipuivat uhkaukseen, Kärki toteaa.

Kärki pitää koko luottamuslauseäänestystä ”opposition taidonnäytteenä”.

– Oppositio teki hallitukselle taitavan miinan. Keskustan ja kokoomuksen kansanedustajat, joille Soini aborttikanta on vakava paikka, joutuivat nyt tukemaan Soinia.

Kuka kärsii, kuka hyötyy?

Operaation "aivot" löytyvät Kärjen mukaan SDP:stä.

– Demarien kampitusosastolla voidaan kilistellä vähän paremmallakin skumpalla. Sitten nämä häviäjät – se onkin vakavampi juttu. Tästä voi syntyä jopa pitkäaikainen tasa-arvolommo keskustan mutta myös kaupunkilaisnaisia hamuavan kokoomuksen kylkeen.

Kokoomus yritti Kärjen mukaan pelastaa tänään sen, mitä pelastettavissa on.

– Se marssitti tv-kameroiden eteen sekä keski-ikäiset kokoomusherrat että kapinaliset naiset. Tästä suuttui puolestaan keskusta. Heille jäi tässä näytelmässä patavanhoillisen puolueen rooli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja