Poliisit tyhjensivät suomalaisten suosikkilomakohteen kadut Kanarialla – kuopiolainen Eija jumissa hotellissa miehensä kanssa: "Tämä tilanne vähän pelottaa"

LIVE
MTV Uutiset Live kertoo tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta!

Koronaviruspandemia ja Espanjan hallituksen toimet viruksen leviämisen ehkäisemiseksi hiljensivät suomalaisten suosikkilomakohteen Kanariansaarilla.

Gran Canarialla Playa del Inglésissä miehensä kanssa oleva kuopiolainen Eija Takkinen kertoo MTV Uutisille, että viranomaiset vartioivat nyt ihmisten liikkumista ulkona.

– Täällä on nyt hiljaista kuin huopatossutehtaalla ja tiukka vartiointi, Takkinen kuvailee tilannetta.

– Sunnuntaina aamupäivällä vielä pystyi kävelemään rantakadulla, ja aika paljon ihmisiä oli liikkeellä. Iltapäivällä poliisiautot ajoivat ihmiset pois ja kuuluttivat, että pitää mennä sisätiloihin hotelleihin tai koteihin. Tänä aamuna rantakatu on suljettu poliisin eristysnauhalla.

Ulkona saa liikkua tarvittaessa vain lääkäriin, apteekkiin, pankkiin ja ruokakauppaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Loppuloma kuluu hotellihuoneessa

Myös Eija ja hänen miehensä Kari ovat joutuneet eilisen jälkeen pysymään hotellialueellaan, lähinnä omassa huoneessaan. Kaikki tavanomaiset päivärutiinit ovat jääneet.

– Heräämme yleensä 6-7 maissa, ja minä lähden lenkille. Olemme tuttavaperheemme kanssa kierrelleet kaupoissa ja käyneet kävelemässä montakin kertaa päivän aikana. Päivisin olemme käyneet kahvilla ja iltaisin syömässä, Takkinen kertaa aiempien päivien tapahtumia.

– Minäkin varauduin ostamaan loppulomasta jotakin itselleni, mutta enpäs nyt ostakaan.

Hotellinsa parvekkeelta tilanteen kehittymistä seuraava pariskunta kertoo, että myös hotellin allasalue on tyhjentynyt. Alueella näkyy lähinnä siivoojia.

– Onneksi meillä on iso parveke, jossa olemme voineet ottaa aurinkoa.

– Yksitoikkoistahan se on, kun ei pääse liikkumaan, mutta sille ei voi mitään.

"Tuntuu, että kaikki ovat apealla mielellä"

Eija Takkinen kävi aamulla ruokakaupassa, jossa ei hänen lisäkseen ollut kuin muutama ihminen.

– Täällä ei ole samalla tavalla hamstrattu ruokaa kuin Suomessa, ainakaan siinä kaupassa, missä me käymme. Mistään tuotteista ei näyttänyt olevan puutetta.

– Kaupan myyjällä oli tänään ensimmäistä kertaa suusuoja, ja tietysti kertakäyttöhanskat käsissä, kun rahoja käsittelevät.

Muuttunut tilanne on Takkisen mukaan vaikuttanut yleiseen ilmapiiriin niin lomalaisten kuin paikallistenkin keskuudessa.

– Jotenkin tuntuu, että kaikki ovat apealla mielellä eikä täällä kuulu enää iloisia ääniä. Joku sanoikin, että ensimmäistä kertaa tuntuu, että haluaisi aikaisemmin lomalta pois.

– Itse koko ajan jännitämme, päästäänkö täältä lähtemään keskiviikkona niin kuin suunnitelman mukaan pitäisi, ja kotona odottaa kahden viikon karanteeni. Kyllä tämä tilanne vähän pelottaakin, Takkinen kuvaili tilannetta aamulla.

Tytär on luvannut tuoda ruokaa kotikaranteeniin

Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa kotiutuslentojen aikatauluista, mutta matkanjärjestäjä on yhteydessä suoraan asiakkaisiinsa.

Takkisten oli tarkoitus hoitaa poikansa lapsia lomamatkan jälkeen, mutta suunnitelma meni uusiksi, koska pariskunta on kaksi viikkoa karanteenissa kotiinpaluun jälkeen.

– Tyttäremme on luvannut viedä kotiimme ruokaa valmiiksi, Takkinen kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja