Mainos

Poliisisurmaa tutkitaan terroritekona Australiassa

Australiassa poliisi tutkii eilen tapahtunutta poliisin työntekijän murhaa terroritekona.

15-vuotias poika ampui poliisiasemalla työskennelleen virkailijan eilen Sydneyn länsipuolella sijaitsevassa Parramattassa, kun mies oli poistumassa poliisiasemalta.

Veriteon jälkeen poika ampui vielä paikalle saapuneita poliiseja kohti. Hän sai itse surmansa laukaustenvaihdossa.

New South Walesin osavaltion poliisin mukaan ampuja oli Iranissa syntynyt, Irakin kurditaustainen nuori. Poliisi kuvasi ampujaa radikalisoituneeksi.

– Uskomme, että hänellä oli tekoonsa poliittinen motiivi ja teko on näin ollen yhteydessä terrorismiin, poliisijohtaja Andrew Scipione sanoi tiedotustilaisuudessa.  
Australian yleisradioyhtiö ABC:n mukaan poliisi ei kuitenkaan epäile, että poika olisi toteuttanut tai suunnitellut teon yhdessä muiden kanssa, vaan hänen uskotaan toimineen yksin.

ABC:n mukaan ampuja asui Parramattassa ja hänellä on perhettä Australiassa. Hänellä ei ollut rikostaustaa, eikä hän ollut ollut aiemmin tekemisissä poliisin kanssa.  
Tapettu mies oli työskennellyt poliisille 17 vuotta.

– Hän oli todella pidetty mies, joka työskenteli kanssamme pitkään. En usko koskaan kuulleeni kenenkään sanovan hänestä pahaa sanaa, Scipione kuvaili uhria lehdistötilaisuudessa.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.