Poliisisoittokunnan kappale valittiin vuoden lastenlauluksi, josta toivotaan Lasten liikennelaulun kaltaista klassikkoa – katso koulukiusaamista käsittelevä musiikkivideo

3:31
Katso vuoden 2020 lastenlauluksi valittu koulukiusaamista käsittelevä musiikkivideo Tuu mun mukaan!

Lasten Oma Radio on valinnut Helsingin poliisisoittokunnan kappaleen Tuu mun mukaan Vuoden 2020 lastenlauluksi. Kappale on osa lapsille ja nuorille suunnattua lastenvideosarjaa, ja siinä käsitellään koulukiusaamisen teemaa.

Kilpailun ehdotukset oli kerätty yleisön ja yhdistysten ehdotusten perusteella. Lasten Oman Radion esiraati karsi finaalikymmenikön, joista yleisö sai äänestää suosikkiaan.

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut poliisisoittokunnan muusikko Onni Lonka. Orkesterina toimii Helsingin poliisisoittokunta ja kapellimestarina ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

– Olemme kaikki iloisia ja ylpeitä Onnista! On suuri rikkaus, että orkesteristamme löytyy soittajia, jotka osaavat myös säveltää ja sovittaa. Kuullessani demon ensimmäistä kertaa tuli tippa linssiin, Ruusuvuori sanoo poliisin tiedotteessa.

– Toivotaan, että laulu jää elämään kuten vuonna 1955 Poliisisoittokunnan kapellimestarin Georg Malmsténin säveltämä Lasten liikennelaulu.

Kappaleilla on valistava sanoma

Helsingin poliisisoittokunnan kappaleiden ja Youtube-kanavalla julkaistavien musiikkivideoiden lisäksi poliisisoittokunta esiintyy lapsille ja nuorille valistuskonserteissa aina päiväkoti-ikäisistä lähtien.

Pienemmille lapsille suunnatuissa konserteissa teemoina ovat esimerkiksi liikennekäyttäytymistä ja kiusaamista. Yläasteikäisten kanssa teemat käsittelevät nuoria koskettavia asioita, kuten sosiaalista mediaa, kiusaamista, seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja päihteitä.

Viime vuonna Poliisisoittokunta tavoitti konserteillaan lähes 26 000 lasta ja nuorta, poliisista kerrotaan.

Katso voittaneen kappaleen Tuu mun mukaan musiikkivideo artikkelin alussa olevalta videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja