Mainos

Poliisipomo: Nuorten pahoinvointi uhka turvallisuudelle

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan nuorten syrjäytyminen uhkaa Suomen turvallisuutta.

– Nuorison syrjäytyminen on suuri uhkakuva turvallisuudelle. Breivikin kaltaisten yksinäisten susien käyttäytyminen on täysin sattumanvaraista, Paatero sanoi.

Norjan joukkosurmaajan lisäksi Paatero viittasi myös Hyvinkään ampumatragediaan ja viimeaikaisiin lukuisiin perhesurmiin.

Myös maavoimien komentaja Raimo Jyväsjärvi on huolissaan nuorten syrjäytymisestä.

– Kutsunnoissa nuorisossa näkyy vakavia merkkejä kahtiajakautumisesta. Syrjäytymisuhka on kasvanut, maavoimien komentaja totesi.

Jyväsjärvi ja Paatero esittelivät näkemyksiään Suomen turvallisuudesta Mikkelissä tänään järjestetyssä Päämajasymposiumissa. Molemmat toivoivat toimia syrjäytymisen estämiseksi.

Järjestäytynyt rikollisuus kasvaa

Nuorten syrjäytymisen lisäksi poliisiylijohtaja nosti tulevaisuuden uhkakuvaksi järjestäytyneen rikollisuuden lisääntymiseen.

– Tunnuksellisten jengien järjestäytynyt rikollisuus on entistä näkyvämpää, raaempaa ja väkivaltaisempaa, ja se on levittäytynyt koko Suomeen, Paatero sanoi.

Uhkakuvista huolimatta poliisiylijohtaja pitää Suomea turvallisena.

– Suomi on edelleen turvallinen maa, kunhan turvallisuuden ylläpito on omissa käsissämme ja otamme olemassa olevat uhkakuvat tosissamme, Paatero kiteytti.

Maavoimien komentaja oli samaa mieltä, sillä hänestä Suomella ei ole näköpiirissä sotilaallista uhkaa. Hän on kuitenkin huolissaan puolustusvoimien taloudesta tulevaisuudessa.

– Jos puolustusvoimien rahoitus jää vuoden 2015 jälkeen leikatulle tasolle, merkitsee se riskiä Suomen puolustuskyvylle, Jyväsjärvi totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.