Poliisin järkyttävä tieto: rattijuopumusvalvonnassa alkoholin ja huumausaineiden vaikutuksen alaisina olleiden määrä moninkertaistui viime vuoteen verrattuna – "Kasvua etenkin Uudellamaalla"

4:44
Miksi rattijuopumusten ja etenkin huumerattien määrä kasvaa nopeasti? Poliisi kommentoi videolla valvonnan hälyttäviä tuloksia.

Poliisin viikolla 31 toteuttamassa rattijuopumusvalvonnassa jäi kiinni yhteensä 256 rattijuopumuksesta epäiltyä, joista törkeitä rattijuopumuksia oli 73.

Alkoholirattijuoppojen lisäksi tehovalvonnassa jäi kiinni 110 huumausaineiden vaikutuksen alaista kuljettajaa.

Rattijuopumusten määrä oli yli kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan teemaan verrattuna, jolloin tapauksia oli 115.

Huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajaneiden määrä, 108, oli yli nelinkertainen edelliseen vastaavaan teemavalvontajakson 23 tapaukseen verrattuna.

Kasvu näkyi etenkin Uudellamaalla

Huumetapausten kasvu näkyi erityisesti Uudellamaalla.

On kuitenkin huomattava, että huumetapausten määrä on ollut valtakunnan tasolla kuluvana vuonna noin kolmanneksen viime vuotta korkeampi, joten mistään poikkeuksellisesta ilmiöstä ei rattijuopumusvalvontajakson tuloksissa tältä osin ole kyse.

Poliisi kohdisti tehostettua rattijuopumusvalvontaa erityisesti mökkiliikenteeseen.

–Valvonnan tavoitteena oli jälleen kerran muistuttaa kuljettajia siitä, että päihteet ja liikenne eivät sovi yhteen, sekä ennalta estää rattijuopumusonnettomuuksia, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja